Wpis z mikrobloga

Zawsze śmieszy mnie p---------e typu że mieszkania stoją puste bo ludzie boją się wynajmować bo ktoś może się tam wpieprzyć, zająć chatę i nie płacić. Tymczasem moja była czynszojadka wolała połasić się na 200 złotych miesięcznie więcej i straciła spokojnego i ogarniętego lokatora który siedział u niej 5 lat, nie sprawiał żadnych problemów i płacił zawsze na czas XD Oby teraz jakaś patolnia jej sie tam w-----a.
#nieruchomosci #wynajem
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WujaTHC u mnie to samo, tak się w-------m na podwyżkę czynszu a akurat bk2% wchodziło no i machający papież do landlordki wielkiej biznesmanki.
  • Odpowiedz
@antipopulismus: ogólnie to jak inflacja idzie w górę to czemu nie miałby podwyższyć czynszu?
Rozumiem że rzeczy w mieszkaniu też się zestarzały i może standard się pogorszył, a może i nie
  • Odpowiedz
  • 13
@WujaTHC najmuję już trzeci rok, zapytałem się czynszojada czy wymieni mi jedna rzecz w kuchni, która się po prostu zużyła po latach użytkowania. Oczywiście odmowa i sam mam wymieniać xd
  • Odpowiedz
ogólnie to jak inflacja idzie w górę to czemu nie miałby podwyższyć czynszu?

Rozumiem że rzeczy w mieszkaniu też się zestarzały i może standard się pogorszył, a może i nie

@Wynoszony: Podnoszenie kosztu podstawowych rzeczy właśnie napędza inflację. Jedyne uzasadnienie do zwiększania cen w oparciu o korygację o inflację mają firmy którym zwiększyły się koszty. A nie kurde jakiś janusz który z chciwości ściągnie kilka stówek od żyjącego z miesiąca
  • Odpowiedz
@Golfinho: Koszty mieszkania mu nie wzrosły. A na koszty swojego życia chyba pracuje sam? Ja mówię o biznesowym podejściu, oraz o podwyżkach które można wytłumaczyć inflacją, a nie zwykłą chciwością.
  • Odpowiedz
Koszty mieszkania mu nie wzrosły.

@damianooo8: no bo mieszkanie same się remontuje i wyposażenie samo się zmienia xD

W ogóle to roszczeniowe podejście k$rwi logikę na całej linii. Wielce łaskawy najemca płaci za możliwość trzymania swojej d--y pod czyimś dachem - dobrodziej normalnie XD Jak się nie podoba cena to idziesz gdzie indziej - w czym problem?
Sam to byś pewnie z dobroci serca wynajmował za połowę ceny (ludziom, którzy
  • Odpowiedz