Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +415
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +13
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Po pierwsze czy to się kładzie jakoś istotnie inaczej niż panele?
Bo z panelami sobie radzę nieźle, ale tak jak oglądam te deski, to poza tym że grubsze, to wydają się te zaczepy pasować mniej precyzyjnie niż te w panelach. To wymaga jakiegoś specjalnego narzędzia do dobijania (bo z panelami zawsze sobie radziłem bez), czy nie panikować i wszystko pasuje?
I kładzie się jakoś inaczej niż panele? Tzn. na beton w bloku - folia paroizolacyjna, następnie pianka i na to już dechy.
Do tego nawet te lepsze deski w rękach wydają się znacznie mniej twarde (i pewnie podatne na uszkodzenia) niż nawet tanie panele.
To się potem jakoś lakieruje jak parkiety, czy po prostu tak być i jak się zniszczy to się cyklinuje?
Czy jakieś inne bejce, woski czy inne cuda się w to wciera?
No i teraz kwestia różnicy między deską litą, a warstwową - tu zgaduję że lita jest o tyle lepsza, że można ją cyklinować "do dna", podczas gdy w warstwowej ta warstwa ładna jest cienka i wystarczy na mniej cyklinowań.
#remontujzwykopem #panelepodlogowe