Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: gdy przestałem być dzieckiem, to uznałem, że wiara to tylko bajki dla zindoktrynowanych w celu kontroli i dla kasy.
Jednak gdy Matka Boska odwróciła głowę Trumpa i uratowała mu życie, to uwierzyłem.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
szybki-pionier-45: Miałem 32 lata, nigdy nie miałem dziewczyny, lekki lęk społeczny (np. bałem się iść sam do restauracji), cały czas siedziałem przy kompie. Zapaliłem marihuanę i to co chowałem w głowie wyszło na wierzch + dostałem pewność o istnieniu Boga (nie pamiętam w jaki sposób). Poszedłem do spowiedzi podczas której płakałem, lęk stopniowo przechodził, a po 3 miesiącach znalazłem dziewczynę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
oryginalna-fanatyczka-76: U mnie to było tak, że rodzice są bardzo religijni i od dziecka gonili mnie do modlitwy, chociaż nie widziałam w tym wiele sensu. Widziałam, że moja matka niby chodzi ciągle do kościoła, modli się, a postępuje wbrew temu, co napisane w Piśmie Świętym, nawet często myślałam, że to zły człowiek i nie widzi, że robi źle, co mnie zniechęcało. Mam swoje problemy, o których wie tylko Pan Bóg, bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moze nie pelna wiara w Boga ale uswiadomienie sobie, ze jest cos wyzej.
Cale zycie bylem ateista, uznawalem, ze przeciez ci ludzie starzy, schorowani co chodza do kosciola aby doznac w swoim marnym zyciu czegos co im pomoze, wybawi stanie w ich sprawie. Czesto tez uwazalem starszych ludzi chodzacych do kosciola jako osoby ktorym sie po prostu nudzi na wsi.
Duza nadinterpretacja typowego gimboateisty choc z ziarnkiem prawdy, rozlozmy to
flenik - @mirko_anonim: moze nie pelna wiara w Boga ale uswiadomienie sobie, ze jest ...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Uniknąłem samobójczej (w sumie nie tylko samobójczej) śmierci, widzę w tym interwencję samego Boga. Nie czyni mnie to w najmniejszym stopniu bardziej wyjątkowym od innych ludzi. Bóg zrobiłby to chyba dla każdego, bez najmniejszego wyjątku.

I will never leave thee, nor forsake thee
  • Odpowiedz