Wpis z mikrobloga

Uważam, że w---a w tym kraju powinna być limitowana przez państwo. Nawet jakby było to 1 litr na miesiąc, to dla normalnego człowieka jest aż nadto. Alkoholicy d--a cicho.

#alkoholizm #a-----l #zakupy
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to 1 litr na miesiąc, to dla normalnego człowieka jest aż nadto. Alkoholicy d--a cicho.

@sontur: Polska wyszła z komuny komuna z p0lactwa nigdy XD.
  • Odpowiedz
@sontur: już kiedyś pisałem tu lub na reddit w podobnym temacie, że przez 10 lat sporo się zmieniło w kulturze picia. Teraz na wakacjach mało który znajomy p--o z alko na spotkaniach pije. Ja sam owocowe/miodowe tylko piję. Zwykłych nie piłem od lat. Doszły fajniejsze, smakowe browary- droższe ale jakościowo przyjemniejsze. Edukacja też dużo zadziałała i takich ludzi pijących na umór jest mniej. Pokolenie Polaków DDA, którzy mieli patologię w
  • Odpowiedz
@sontur: Uważam, że papier toaletowy w tym kraju powinien być limitowany przez państwo. Nawet jakby to było 10 rolek na miesiąc, to dla normalnego człowieka jest aż nadto. Osoby z biegunką i problemami z układem pokarmowym zaciśnięta d--a cicho.
  • Odpowiedz
Ogólnie w NL w czasie pandemii zrobili, że alko można tylko kupować do 20. Niby tylko dwie godziny (sklepy są zwykle do 22), ale jednak wypiło się mniej w tamtym okresie. Statystyk nie znam poza dowodami anegdotycznymi, że się mniej piło wtedy.

@Urajah: w wielu miastach w Polsce to obowiązuje, i co? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@sontur Porownywanie do jedzenia (lol) - po tatarze nikt nikomu nie robi tatara z ryja. Albo ze to komunizm (leki na recepte pewnie w takim razie tez). Albo ze zacznie sie nielegalna PRODUKCJA bimbru - tak juz widze jak nie-alkoholik chodzi po melinach zeby wóde kupic xD. Swietne argumenty wcale nie pokazuja jaka alko robi sieczke z mozgu

Ja to nawet mam w dupie niech se ta woda bedzie i tak
  • Odpowiedz
  • 3
@kalafi0r mi się najbardziej spodobało porównanie do limitu na papier toaletowy XD wystarczy uderzyć w stół i ci, którzy rano kupują małpki się odezwą
  • Odpowiedz