Aktywne Wpisy

Anonek463 +63
I ludzie w komentarzach którzy chętnie podkreślają, że jeżdżą 20-letnimi śmietnikami.
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie

źródło: image
Pobierz
Tdxd +43
Obowiązek obywatelski wypełniony

źródło: 1000036996
Pobierz
19k brutto uop, koszt pracodawcy prawie 23k, w tym miesiącu przez drugi próg podatkowy na konto dostałem 10k i tak jeszcze przez kolejne trzy.
Jestem takim bogolem, że aż ciężko sobie to wyobrazić, dlatego należy mi zabrać ponad połowę tego co płaci pracodawca, a co dostanę w zamian? Minimalną emeryturę (jeśli w ogóle jakąś) i wysoki standard publicznej opieki zdrowotnej, gdzie ostatni raz byłem gdy miałem 18 lat i były szczepienia na coś, a tak to i tak muszę płacić sam za Medicover/Luxmed.
Mam jedynie prośbę do osób na b2b aby j*$ały to państwo na podatki gdzie się da i odliczały nawet srajtaśmę bo to jedyna metoda aby się dorobić swoją pracą.
#pracait #programista15k #pracbaza #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Przecież jest tyle możliwości
W każdej firmie miałem do wyboru UOP i B2B. Żadne korpo mi tego nie narzucało.
W jaki sposób duże firmy uciekają przez podatkami, skoro wychodzi im na to samo?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: wejdź sobie na kalkulator ZUS i policz. Przy takich zarobkach to będzie emerytura w okolicach średniej krajowej. Minimalna to na b2b akurat.