Wpis z mikrobloga

@ktpzbynio: to jest jedna z dziewczyn która znęcała się nad tą 16-letnią Julką która popełniła s---------o. Na foto jakaś dresiarnia "skłoniła" ją do wymuszonych przeprosin.
Natomiast jak posłuchałem jej wypowiedzi... dios mio, ta dziewczyna jest na granicy upośledzenia umysłowego.

Stalkowanie tej dziewczyny to jest dalsze rozkręcanie karuzeli s----------a.
Tu trzeba jakoś pomóc ofiarom bullingu a nie z widłami i pochodniami iść po jakiś retardów.
  • Odpowiedz
  • 434
@thorgoth: akurat jechanie po tych co jechali uważam, za fajną sprawę, nie wiem po co ich oszczędzać - latami się znęcali, wypisywali, pamiętali więc co złego, że będziemy pamiętać i latami odświeżać temat?
  • Odpowiedz
jechanie po tych co jechali uważam, za fajną sprawę

@ktpzbynio: a ja nie uważam. S----------a nie uleczysz s-----------m.
W miejscach gdzie wszyscy dają wszystkim nauczke za wszystko nie jest lepiej, jest tylko bardziej gównianie.
  • Odpowiedz
@thorgoth: A no tak, lepiej zapomnieć o sprawie, nie? XD przecież "przeprosiła" to już jest spoko. Kiedy wy wreszcie zrozumiecie, że właśnie zamiatanie takich spraw pod dywan i nie dawanie żadnej nauczki ludziom, którzy doprowadzają do takiego stanu rzeczy sprawia jeszcze większy ból i niesprawiedliwość ich ofiarom? Jeśli żadna kara ich nie spotka, to rodzice tego dzieciaka mogą wymierzyć sprawiedliwość na własną rękę, czego nie popieram, ale rozumiem, wiesz o
  • Odpowiedz
@thorgoth: Nic takiego nie napisałem, ale tak, uważam, że więzienie to nie powinno być siedzenie i pierdzenie w stołek przez osadzonych przez 23h, tylko ciężka praca od świtu do zmierzchu, oczywiście z zapewnieniem wszystkich potrzeb medycznych i żywieniowych, ale powinno się to opierać na przymusowej, fizycznej pracy. Nie mieli by wtedy czasu na głupoty, czy gnojenie jeden drugiego, nauczyli by się pracy i zrobili coś pożytecznego dla społeczeństwa. Być może
  • Odpowiedz
Ciekawy jestem co byś mówił, gdyby tacy ludzie doprowadzili do samobójstwa Twoje dziecko, albo rodziców(jeśli takowego nie masz).

@Glikol_Propylenowy: z pewnością nie stałbym się zwolennikiem więziennictwa z ameryki łacińskiej albo rosji

Nie uważam że należy pobłażać przestępcom. Uważam - w tym konkretnym przypadku - że "sprawiedliwość" nafurana amfą i nosząca ortalion nie niesie niczego dobrego.
Jestem zwolennikiem pragmatycznych rozwiązań. Nigdy w życiu nie widziałem żeby pobicie jednej patoli przez drugą
  • Odpowiedz
@thorgoth: Okej, jakie masz w takim razie przemyślenia na temat ukarania tej osoby w taki sposób, aby nigdy więcej nie zachowywała się jak dotychczas i żeby sprawiedliwość społeczna została zaspokojona? Bo rozumiem, że Ty nie chciałbyś jej karać w ogóle? Ale to nie jest w żaden sposob sprawiedliwe wobec ofiar tej dziewczyny.
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: nie wiem. Na pewno łatwiej krytykować i powiedzieć co nie działa niż zaproponować konstruktywne rozwiązanie.
Ta dziewczynka to patola. Ta dziewczynka prawdopodobnie ma fas. Ta dziewczynka ma niską inteligencje i zerowy kapitał kulturowy.
Stawiam dolary przeciw orzechom że była bita od wczesnego dzieciństwa. Że widziała bicie innych, dużo bicia. Czy to ją usprawiedliwia? Nie. To wyjaśnia, dlaczego jedyną formą interakcji z innymi ludźmi jest dla niej p-----c. Ten kto
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: czyli dziewczyna swoim hejtem doprowadziła inną do samobójstwa, więc teraz w imię głupkowato pojmowanej sprawiedliwości społecznej mamy ją hejtować żeby ona walnęła samobója?

Karą za jej zachowanie powinien być wyrok sądowy, zależnie od tego jak zakwalifikowane zostanie jej zachowanie. Może uda się coś przyklepać z art 151 KK
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: chłopie ile ty masz lat XD? Zatrudnij się za klawisza to rzeczywistość zweryfikuje te twoje bajania o zagonieniu ich do pracy. Tacy ludzie nie będą ci pracować, zresztą więzienie to nie o tyle kara dla sprawcy ale przede wszystkim miejsce izolacji osób niebezpiecznych dla społeczeństwa
  • Odpowiedz