Wpis z mikrobloga

W tamtym roku wybraliśmy się na 1,5 tygodnia do Apulii, a w tym spędziliśmy prawie 2 tygodnie w Kampanii. Te regiony Włoch mamy pięknie zwiedzone - dużo chodzenia, jeżdżenia (pociągami, bo komunikacja nimi jest łatwa i tania) i spędzania aktywnie czasu. Apulia wygrywa dzięki miasteczkom, które miały swój niepowtarzalny klimat, ale Kampania też jest świetna, zwłaszcza Neapol. Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące tych dwóch regionów, to chętnie pomogę.

W przyszłym roku chcemy zwiedzić inny kraj, więc chciałbym poszukać u Was inspiracji. Jakieś kraje, wyspy, regiony, które oferują dużo ciekawych miejsc do spędzania aktywnie czasu?
#wakacje #wczasy #urlop #podroze #podrozujzwykopem #wlochy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cartey: No to już kwestia indywidualna :) Byłem w tym roku swoim autem w północnych Włoszech i było zupełnie ok. Podejrzewam, że w południowych trochę gorzej, no ale jeździłem też np. po Libanie i jakoś żyję. :P
  • Odpowiedz
@Cartey: +1 Madera, właśnie wróciłem. Raj dla osób chcących aktywnie spędzić czas. Masa szlaków i trochę dzikszych ścieżek na lewadach o zróżnicowanym stopniu trudności i długości wycieczki. Wspaniałe widoki. Jestem zachwycony i na pewno tam wrócę. Koniecznie auto trzeba wypożyczyć, ale jak na topografię wyspy to drogi są tam bardzo dobre, a z jednego końca wyspy na drugi można się bardzo sprawnie dostać.
  • Odpowiedz