Aktywne Wpisy

lubie-sernik +8
Mieliście kiedyś do czynienia z policją? Np. Bycie na dołku lub chociaż jazda radiowozem?
Ja byłem na dołku na 48h kiedyś za niewinność
Ja byłem na dołku na 48h kiedyś za niewinność

niepisowski +110
Nie żyje artystka kabaretowa, Joanna Kołaczkowska. Zmarła w wieku 59 lat z powodu choroby nowotworowej.
(tagi heheszki i humor, żeby fani kabaretów się dowiedzieli)
#kabaret #humor #komedia #seriale #polska #heheszki #nocnazmiana #gorzkiezale #spadkobiercy #hrabi
(tagi heheszki i humor, żeby fani kabaretów się dowiedzieli)
#kabaret #humor #komedia #seriale #polska #heheszki #nocnazmiana #gorzkiezale #spadkobiercy #hrabi
źródło: temp_file988713955152437149
Pobierz

Pracuje na b2b. Pojechalem na workation do kraju bedacego poza unią. Internet z karty esim, ip wskazywalo na Amsterdam, ale ktoregos dnia cos mnie podkusilo i poszedlem pracowac do kawiarni, podlaczylem sie do ich WiFi I ukazala mi sie strona informujaca ze mam zablokowany dostep. Przeszedlem na esim I niby bylo ok, az przyszedl czas na uaktualnienie paru rzeczy w systemie, co jakis czas mamy to odnawiac. Wtedy okazalo sie, ze moje konto jest zablokowane bo moga pobierac dane tylko z okreslonych lokalizacji. Ale o dziwo prace moge wykonywac normalnie. I teraz zastanawiam sie,co dalej robic, bo na pewno przyjdzie moment gdy bede musial jednak zalogowac sie do konta. Mysle, ze jakby to bylo powazne przekroczenie to ktos by sie do mnie zglosil, wiec moze nie jest tak zle? #workation #it #security #breach
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Na twoim miejscu poszedłbym do bezpośredniego przełożonego i szczerze podgadal, bo na tym etapie to już żadnej ściemy nie wyczarujesz.
Może być różnie, w zależności od podejścia firmy i danych do których masz dostęp.
Widziałem takie sprawy rozwiązywane upomnieniem, widziałem też dyscyplinarke senior vice presidenta.
Good luck
@bb89: Jeżeli miał zakaz to nadal słabo będzie to wyglądać.
Jeśli po prostu geoblockiem ogranicza do krajów, z których "standardowo" pracują ludzie, ale generalnie ma w dupie skąd klikasz, to powinno przejść bez większego problemu.
@MakeLifeGreatAgain cala idea vpn wlasnie polega na tym, zeby nie dalo sie sprawdzic skad sie laczysz