Wpis z mikrobloga

Jak zacząć i w co najlepiej inwestować na #gielda ? Mam odłożone 50k na mieszkanie, ale przy tych cenach to nie wiem sam.. . Bez sensu. Lewar może jakiś? Jaka najlepsza platforma? Chcę zaryzykować!
#nieruchomosci
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Essapierds2007:
Po 1. Inwestuj tyle ile możesz stracić - najlepiej przyjmij że to co wpłaciłeś do brokera - już nie masz :D
Po 2. Zależy jaką masz tolerancję na ryzyko i stratę (a w zasadzie ile możesz stracić).
Po 3. Aktualnie IMHO rynek jest mocno napompowany, wszyscy wieszczą recesję i mocną korektę ale jak będzie to się przekonamy

No ale jak już chcesz się bawić
  • Odpowiedz
@Essapierds2007: To już zależy od ciebie. Etf wyplacajace dywidende są napewno bezpieczniejsze od akcji.

Ja osobiście buduje portfel kilku spółek które wypłacają kwartalne/miesieczne dywidendy.

Tworze to w taki sposob żeby co miesiąc wpadała mi na konto równa kwota.
  • Odpowiedz
nie baicik, chcę sobie chociaż auto kupić za te inwestycje. Podoba mi się bmw4 lub audi a5. Możliwe jest zarobić? Obligi trochę wolno zarabiają

@Essapierds2007: mam nadzieję że jednak baicik xD Z takim podejściem za pół roku nie będziesz miał już nic. A może nawet weźmiesz kredyt żeby się odbić. To lepiej już teraz kup wymarzony samochód posiłkując się kredytem/leasingiem a to 50k daj na wkład własny. Wyjdzie na to
  • Odpowiedz