Aktywne Wpisy
affairz +140
#nieruchomosci zwykły normalny zdrowy rynek na którym ktoś kupując mieszkanie poniżej 50m2 w Łodzi oddaje ponad 100 tysięcy złotych Panu Flipperowi (niestety nie ujawnili czy równe 100k czy może np. 300k)
I te kur## Tomczaki i inne Jemniomy chcą, żeby ten stan rzeczy trwał dalej
PATOLOGIA
I te kur## Tomczaki i inne Jemniomy chcą, żeby ten stan rzeczy trwał dalej
PATOLOGIA
mickpl +127
Z żadnego newsa tak dzisiaj nie skisłem jak z tego, że Lokum, czyli jeden z tych dewów chwalących się wywalonymi w kosmos marżami, sprzedał w trzecim kwartale siedem lokali podczas gdy w analogicznym okresie zeszłego roku (na beczce 2%) sprzedali ich prawie 200 XD
0% potrzebne na już, chodzi o rodziny.
#nieruchomosci
0% potrzebne na już, chodzi o rodziny.
#nieruchomosci
Dzwoni mi telefon, jakiś normalny numer ale nie zapisany w książce. Jako, że po ciężkiej nocce z dzieckiem nie ogarnąłem, że to telefon to nie zdążyłem odebrać. Więc pierwsza reakcja - oddzwaniam. No ale, nikt nie odbiera, a w tym czasie dzwoni drugi numer - stwierdziłem, że może kurier się dobija albo coś. No dobra, oddzwaniam na drugi, ale się rozłączył.
No i po chwili dzwonię na pierwszy - babka zaskoczona, że dzisiaj jeszcze nigdzie nie dzwoniła. Oddzwaniam na drugi - Ukrainiec oznajmia to samo, że nigdzie nie dzwonił.
No i teraz pytanie techniczne, bo nie to, że coś mam do "braci ze wschodu" ale już jeden taki gagatek próbował mnie z rok temu nabrać na wniosek kredytowy w Vivusie xD
Bo tak jak ten pierwszy numer się wyświetlał to ok, wiadomka, ktoś się podszył. Ale ten drugi numer przyszedł mi w sms od operatora (bo dzwonił w trakcie jak oddzwaniałem) - jakie są szanse, że to z tego drugiego numeru ktoś próbował się podszywać? Bo nie wiem czy jest sens gdzieś zgłaszać, bo np. co zrobi taki CERT czy tam inna jednostka jak "dzwonił" numer jakiejś randomowej kobiety...? A jeśli ten drugi numer przyszedł w smsie jako poprawny to może uda się sprawnie namierzyć gdzie go ktoś używa - w co przy naszych zdolnościach policyjnych zbytnio nie wierzę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#oszukujo #wykopcsi #spoofing
@MgrMarecki: Mam bardzo podobnie - ale w IRLANDII. Randomowy telefon, odbieram - ktoś (Irlandczyk) mówi, że oddzwania bo ktoś do niego dzwonił z mojego numeru. A ja oczywiście nie. Prawdopodobnie to celowo niepoprawnie przekazywana informacja o numerze dzwoniącego i trzeba by pytać kogoś kto temat ogarnia na bieżąco - wołaj w nowym poście #telekomunikacja i sygnalizacja w sieciach telekomunikacyjnych SS7 https://pl.wikipedia.org/wiki/Signaling_System_7 -
Ja jestem w miarę ostrożny, ale często gorzej z innymi - mogą się naciąć, więc wolałbym jakoś skutecznie zlikwidować