Wpis z mikrobloga

@mirmar9 na Fuercie beziecznie. Nie wiem czy jest tam co robić na 12 dni. Mala wyspa w wiekszosci to tylko skaly i piasek, ale przez to ciekawa. Po między wsypami pływają statki więc można obskoczyc 2 lub wiecej wysp, ale to trochę droższa impreza
  • Odpowiedz
@mirmar9: @kozabonzo na Fuercie to jeszcze pamiętaj, że lubi sobie powiać. Teneryfa poza wulkanem, parkiem z lasem co nie pamiętam jak się nazywa ale kozackie fotki się robi tam nad ranem to nie wiem co zbytnio tam można jakoś aktywnie i co dla Ciebie jest aktywnie. Bezpiecznie jest na obu choć stolica Teneryfy i centrum stolicy to grube melo Anglików itp. ceny dobre, żarcie dobre, pogoda prawie o ile
  • Odpowiedz
@mirmar9 Byłam na Teneryfie, Gran Canarii i na Maderze. Jestem ekspertem ( ͡ ͜ʖ ͡)
Madera jest super jak lubisz kontakt z naturą, ma bardzo dużo szlaków
Na Teneryfie oprócz aspektów przyrodniczych (Teide i teren wokół, góry Anaga, klify Los Gigantes, Masca, Punta Teno) są jeszcze całkiem sympatyczne miasta. Na Maderze takich miast za bardzo nie ma, jest Funchal tylko, reszta jest maleńkich, bez ciekawej architektury.
  • Odpowiedz