Aktywne Wpisy

Vermeerrr +1349
Do was też dzwonią ostatnio jakieś podejrzane numery? Ostatnio ktoś do mnie dzwonił z wielkiej Brytanii+44 a teraz z Holandii+31. Dziwne. Miał ktoś ostatnio podobnie?
#telefony #oszukujo #oszustwo #pytaniedoeksperta #pytanie
#telefony #oszukujo #oszustwo #pytaniedoeksperta #pytanie

Nighthuntero +236

źródło: 1000021004
Pobierz
Wszystko w ofercie wygląda dobrze - B2B, full zdalna itd., ale pod koniec ostatniej rozmowy dowiedziałem się, że szef działu w nowej firmie może znać szefa z mojej obecnej pracy. Mają się nawzajem w połączeniach na LinkedIn, co samo w sobie nie znaczy wiele, ale problem w tym, że za miesiąc odbędzie się duży meet branży i ci dwaj mogą się spotkać, porozmawiać i potencjalnie ujawnić moje OE.
Czy przesadzam w tej sytuacji? Mam 2 lata doświadczenia w IT i po prostu boję się, że potencjalnie mogę stracić pracę w obu firmach, a w obecnej sytuacji na rynku #it ssałoby to mocno xd
#jdg #oe #overemployed #programista15k #programowanie
@psych: Imo dla większości firm jest, bo skoro ktoś podpisuje z kimś umowę, to będzie oczekiwał pełnego dostępu przez 8h, np. w godzinach 8-16. I druga firma pewnie tak samo i tu wątpię, by któraś miała się zgodzić, by pracownik miał pracować np. 16-24.
Druga sprawa, że jeszcze nie robisz OE - zaczniesz pewnie za 1,5 miesiąca dopiero.
Trzy, przeczytaj o zakazie konkurencji w obecnej i nowej firmie.
Ty może i tak robiłeś, że wpisywałeś z kim współpracujesz, ale imo 99% umów b2b z IT w PL to praca dla jednego pracodawcy, który pewnie by się nie zgodził na pracę dla kogoś innego, chyba że po jego godzinach pracy.
gdy pojawiłem się w B już go nie było ale był tam mój kod, koleś zniknął z B bo
Przejrzałem wszystkie papiery z pierwszej roboty i nigdzie nic o zakazie konkurencji nie mam. Tylko gdzieś informacja o potrzebie zgłaszania konfliktu interesów ale to raczej się odnosi do postępowań przetargowych przy których pracuje.
Ważniejsza rzecz która niestety pominąłem to to że pierwsza praca jest na UoP...
Komentarz usunięty przez autora