Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Smutno mi :(
Postanowilem cos fajnego dziewczynie zupelnie bez okazji zrobic wiec zabralem ja do teatru w sobote a potem na fajna kolacje a potem w niedziele jeszcze wyreczylem ja w obowiazkach domowych bo byla zmeczona po pracy.
Dzis jest dzien chlopaka (nasz pierwszy razem bo jestesmy razem od grudnia 2023) i nic, totalnie nic, poszla na 14 do pracy wiec wroci kolo 23 i tyle, a rano sie widzielismy. Nawet zadnych glupich zyczen. Ja na jej dzien kobiet dalem jej kwiaty, zabralem ja do kina i zrobilem super kolacje w domu i to w takim pomyslowym i ciekawym stylu... Na walentynki w sumie tez ja wszytko praktycznie zorganizowalem.

Smutno mi bo sie duzo staram, tu jakis kwiatek, tu cos jej ugotuje bezinteresownie, tu cos w seksie do urozmaicenia wymysle nowego (np. nowa zabawka) i w ogole czesto ja fajnie pozytywnie zaskakuje, czesto ja gdzies woze, pomagam jej w domu, ogolnie duzo ja wyreczam w wielu rzeczach... ale nie dziala to w druga strone. Wkurza mnie to. Chcialbym zeby o mnie tak sie ktos troszczyl jak ja sie troszcze o nia. Kocham ja i wiem ze ona kocha mnie, niby jestesmy razem szczesliwi ale wkurza mnie to ze ona nie ma takiego podejscia romantycznego jak ja. I w seksie nie ma problemu zeby od niej miec lodzika, czesto ona tez proponuje zeby razem cos zrobic itd. takze nie jest to typ ksiezniczki, ale z drugiej strony nie jest to tez taki typ zeby czyms milym zaskoczyla...

Powiedziec jej o tym ze mi smutno i jestem zaiwedziony? Eh, juz od dawna mi to na sercu lezy a teraz dzien chlopaka to juz w ogole sie tak poczulem taki niezatroszczony

#zwiazki #rozowepaski #dzienchlopaka #walentynki #dzienchlopaka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dawałeś jej do zrozumienia w ogóle kiedykolwiek, że to dla Ciebie ważne? Bo mi się wydaje, że większość chłopów ma w------e w takie bzdety po skończeniu podstawówki - może takie też sprawiasz wrażenie? Nie próbuję tutaj być złośliwy - po prostu to nie jest jakieś topowe święto.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Poczekaj do jutra, bo może niespodzianka czeka po powrocie. Jeśli nie to jutro w-------l z armaty i powiedz co Ci na sercu leży, żeby poczuła się zagrożona
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może Pogadaj z nią. Wy też czasami zarzucacie nam, że chcemy, żebyście się czegoś domyślili. O oczekiwaniach mówić zawsze warto, może nie pretensjonalnym tonem, ale raczej w tonie, że coś Cię uwiera. Jak to dobra dziewczyna, to zrozumie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak dajesz po to żeby dostawać to masz tego skutki: rozżalenie I rozczarowanie. Twoje poświęcenie nie zrobiło na dziewczynie takiego wrażenia, żeby jej się chciało rewanżować. Niepotrzebnie kupowałeś bilety do teatru, czy kolację - następnym razem wystarczy HBO + zamówiony zestaw z maca.
To co ty uważasz za super wkład z twojej strony, dla niej to było tylko meh
Przywyknij i reaguj adekwatnie, nie jesteś dzieckiem żeby płakać nad
  • Odpowiedz
@metroboomin: No ja składam życzenia kolegom na Dzień Chłopaka i Dzień Mężczyzny, a nie wszyscy z nich składają mi życzenia na Dzień Kobiet, ale nie mam o to pretensji. A jak jest się w związku, to zamiast smucić się jak OP, to najlepiej jest o takich rzeczach rozmawiać, rozmową można rozwiązać wiele niejasności i problemów, więc nie rozumiem, dlaczego ludzie nie mówią o takich rzeczach wprost i nie rozmawiają.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo to się małymi krokami daje i patrzysz czy odwzajemnia wkład, a nie full wszystko całego siebie non stop i w duchu się wkurzać że nie odwzajemnia.
Jednej dziewczynie kupiłem kiedyś kwiaty.. w ogóle tego nie doceniła, nie podziękowała, powiedziała że zaraz uschną i jeszcze mówiła żebym do wazonu wstawił u niej w mieszkaniu.

No i dla mnie sprawa była jasna, więcej kwiatów jej nie kupie i nie kupiłem
  • Odpowiedz
@sberatel: Wczoraj do pracy wyszedłem o 5:10 jak żona jeszcze spała. Jak wróciłem przed 15 to ona była na 2 zmianie w pracy do 21, ale na stole czekała na mnie kartka (zwykła biała ) z życzeniami i parasol nowy. Poprzedni 2 tygodnie wcześniej popsułem.
Chciałem powiedzieć, że wcale tak nie musi wyglądać życie, że nic od kobiety nie dostajesz. Warto rozmawiać.
Dodam że dziś jesteśmy 16 lat po ślubie,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a w ogóle rozmawiałeś z nią o tym co Ci sprawia radość i daje poczucie bycia kochanym? Jesli nie to nic się nie zmieni bo ludzie różnie to okazują i często w związkach ludzie się nie zgrywają jak Wy teraz i jedyne co to może rozwiązać to rozmowa. Dużo rozmów. Pamiętaj tylko by określić że jest Ci smutno z tego jak wyszło i określ co by Cię ucieszyło. Nie mów
  • Odpowiedz