Wpis z mikrobloga

Cześć, chcę pokopać trochę krypto moim sprzętem:

https://de.pcpartpicker.com/list/KTNQ7R

Na chwilę obecną korzystam z gamerhash ale zamierzam zmienić na Kryptex, ewentualnie postawić dedykowany Os dedykowany kopaniu krypto czyli hiveOS. Z tego co słyszałem to Linux potrafi zarobić ok 20% więcej na tym samym hardware'u niż windows.

Tak tak wiem, już się nie opłaca kopać na pc a i w ogóle kiedyś to było kurła ( ͡º ͜ʖ͡º)

#kryptowaluty #krypto #kryptoheheszki #windows #windows10 #windows11 #wincyjtagow #kiciochpyta #pdk #linux #archlinux #mintos #mint #nvidia #amd #intel #ryzen #binance #metamask #coinbase #gamerhash #komputer #komputery #binance #btc #usd #euro #monero #trustwallet #revolut
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@awupiarz: my, przedstawiciele tagu hasztag kryptowaluty, cieszymy się że będziesz ponosił codziennie stratę i męczył swoją kartę wartą 10k pln żeby nasze sieci były bezpieczne
  • Odpowiedz
  • 1
@rtp_diov pytałem się jej i dała mi zielone światło, ponadto aby jej to zrekompensować złożyłem wniosek o bon energetyczny + dodatek gazowy, no i jestem w kryzysie obecnie także ten... (Ona ma więcej forsy z emerytury swojej/renty syna niż ja jak pracowałem w Niemczech...)
  • Odpowiedz
@awupiarz: skoro dajesz hasztag monero to zainteresuj sie xmrigiem a nie jakims gamer hashem który nie wiadomo jak działa skoro otwarto źródłowy nie jest
  • Odpowiedz
  • 0
@danct2 no właśnie spaliło mi się wejście do karty, więc skupię się na xmrig, z gamerhasha nie korzystam a korzystam z krytpexu, ciekawi mnie zresztą czy jeżeli zainstaluje oficjalną aplikacje xmrig to czy będę mieć większy hashrate? Na chwilę obecną z tym prockiem mam 18540.79 H/s, jest szansa na więcej?
  • Odpowiedz
@awupiarz: jesli go podkrecisz razem z odpowiednio napieciem to beda szybsze zegary i wiekszy pobor pradu wiec tak cos tam mozesz ugrac ale czy to ma sens? No to indywidualna sprawa, jak zainstalujesz linuxa na hoscie to hashrate moze byc wiekszy
  • Odpowiedz