Wpis z mikrobloga

Piękny jest ten skowyt spadkowiczów gdy wypomnisz im, że słuchanie micka to nie był najlepszy pomysł xD.
Beka 2% to był ostatni dzwonek na kupno swojego mieszkania, kto mógł skorzystać z programu a tego nie zrobił, ten przegrał #takaprawda
Tak całkiem szczerze, na co wy liczycie? Na to że cena z metra spadnie w top 5 do 7-8k? Zdaję sobie sprawę że duża część z was po prostu troluje lub jest na ostrym wyparciu, ale na pewno są też osoby które szczerze w to wierzą, jak sekta. Całe szczęście że kupiłem swoją klitkę kilka lat temu, a już wtedy jęczeliście, że drożej nie będzie i kto kupi po 6-7k z metra ten debil xD
Słuchajcie się dalej wykopków to wkrótce będziecie tyłek ręką podcierać.
#nieruchomosci
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wraczek: Ej morda, ja wiem że niektórzy mogą być za młodzi, by pamiętać, ale tak w okolicach 2008 jakoś mieszkania potrafiły stanieć o kilkadziesiąt procent.
  • Odpowiedz
ale tak w okolicach 2008 jakoś mieszkania potrafiły stanieć o kilkadziesiąt procent.

@wstanczyk: Czyli jeśli się taki krach powtórzy to wrócimy do cen z 2022?
  • Odpowiedz
do 7-8 nie ale 10-12 dlaczego nie?

@Essapierds2007: jak kupowałem swój kwadrat za 7k za metr to na tagu czytałem takie same bzdury jak dzisiaj, że tylko debile kupują na górce i lada dzień spadnie. Rozumiem być w błędzie rok albo dwa, ale ja to mieszkanie zdążyłem już dawno spłacić a na tagu ciągle te same mordy.
  • Odpowiedz
Tak całkiem szczerze, na co wy liczycie?

@Wraczek: ja licze jedynie na to żeby bk0% nie weszło, i w tym wariancie przewiduje stagnacje na rynku i kilka lat z cenami na tym samym poziomie albo spadki 5-10% max rdr. Jak ktoś przywoluje 2008 i pisze ze zaraz będzie za pół ceny to jest konkretnym debilem.
  • Odpowiedz
@Wraczek: ale wiesz, że w tych spadkach chodzi o kule śnieżną, która prędzej czy później nadejdzie?
Kryzys mieszkaniowy byłby już ze dwa lata temu, ale kolejna fala ukraińców przyjechała.

Teraz jest naganianie na ostatnią górkę. Później, a może i teraz, spadki będą spowodowane demografią. Z prostego powodu: nie będzie miał kto kupować, bo nie będzie aż tyle osób chętnych na wynajem.

Każde opóźnienie bk0 może wywalić kilku zakredytowanych fliperów, inwestorów,
  • Odpowiedz
zawołajcie mnie za 2 lata jak wyszliście na tym oczekiwaniu na spadki i ile oddaliście przez ten czas landlordowi.

@Wraczek: A, to ty sobie wmówiłeś, że to są jacyś ludzie którzy mają gotówkę, tylko czekają na tyłku na spadki? Zapomniałem, że tu wykop i tutaj kazdy tylko się masturbuje do własnego ego walcząc z chochołami xd
  • Odpowiedz
Ej morda, ja wiem że niektórzy mogą być za młodzi, by pamiętać, ale tak w okolicach 2008 jakoś mieszkania potrafiły stanieć o kilkadziesiąt procent.

@wstanczyk: Doskonale pamietam ten rok i wtedy bezrobocie sięgało 20%. Mieszkania były tanie bo cala gospodarka szorowała. Jak ktoś pamieta tamte czasy i mysli ze teraz bedzie to samo to ma iq subsaharyjskiego kolonizatora na pontonie
  • Odpowiedz
@wstanczyk to prawda ale porównaj sobie średnie ceny do zarobków wtedy, a teraz. Dodaj do tego kredyty oprocentowane we franku na blisko zero 0 wtedy kiedy u nas złotówka znacznie więcej, i dodaj jeszcze brak obowiązku wkładu własnego a nawet i kredyt na zakup i remont bez wkładu własnego. Dziś tego wszystkiego nie ma a relacja cen do zarobków jest taka sama od kilku lat.
  • Odpowiedz