Aktywne Wpisy
maly_rubinek_ +11
Zauważyliście, że akcja większości polskich filmów i seriali ma miejsce w przeklętej Warszawie? Chcę zapomieć, że te miasto w ogóle istnieje, a muszę je nadal oglądać. Za jakie grzechy?
lubie-sernik +20
Jakiś typ chrapie... Duszno mi tu, nie mogę spać (╯︵╰,)
Nie chce być w tym szpitalu już
Nie chce być w tym szpitalu już
Shorciki na poniedziałek - dwie kolosalnie przeszacowane spółki:
PLTR - NTM EPS w okolicy 100x. Oczywiście spólka mem, więc trzymamy palec na buy by w razie czego szybko odkupić (shorcik otwierany i zamykany dał już kilka stówek USD zarobić, zmiana trendu wciąż nie potwierdzona, do tego widziałem, ze były przynajmniej dwie spore transakacje zakupu calli na 40usd+).
CAVA - bardzo podobnie. Spólka nie jest mem-em i juz zaczeła lecieć (i już też dała kilka stówek zarobić).
A jak ktoś nie boi się lotto - to we wtorek wyniki NKE. Też short:
Kurs akcji wystrzelił po zmianie CEO, jakiś facet z microsoftu, pobudza wyobraźnię, jednak spółka wciąż jest w du...ie i nie ma co się łudzić, tu trzeba roku-dwóch by nawet najgenialniejszy CEO ja wyciągnął na prostą. A nowa konkurencja (np. ON RUNNING - $ONON) ładnie podbiera rynek.
CAVA - target na 110, 105, 100 i niżej, tu może spokojnie być przecena i o 40%:
Gdzies tam w okolicy 35.50-36usd pewnie jest masa stop lossow (sam bym tam ustawil), jak dobije to poleci
Jeszcze SBUX ze stop lossem na 99.40, tez short. Tutaj juz otwarta
kilka stowek wpadlo wczoraj na CAVA (tez cholernie silny stock) i w poniedzialek na SBUX.
Na shorta NKE sie nie zdecydowalem a szkoda.
PLTR otworze shorta przy double top - ~38.20 z plytkim stop lossem.
Ogolnie rynek US jest cholernie mocny. Ciezko sie shortuje nawet maksymalnie przeszacowane stocki z juz chylacym sie ku dolowi kursem.