Wpis z mikrobloga

Od pół roku wzmagam się od rozpoczęcia kuracji finasterydem (finapilem). Rok psikania głowy minoxidilem (minovivax 5 pro). Moja pierwsza dermatolożka, twierdziła że szkodzi mocno na potencję, a z kolei inny dermatolog zachwala bo sam używa od 10 lat. Czytałem różne opinie głównie na reddicie i najbardziej niepokoi mnie osłabiona erekcja (nie brak erekcji tylko jej pogorszenie) i nie wiadomo co się będzie działo po wielu latach ciągłego używania. Niby każdy reaguję inaczej + do tego post finasteride syndrome na który narzeka dużo osób z pokonaj łysienie.pl czy forum sfd. Btw jeśli mam babyhair na zakolach to mogłyby zarosnąć gdybym zaczął przyjmować fina? Cofnięta linia włosów nie wróci - to tego tylko przeszczep? #minoxidil #finasteryd #dermatologia #wlosy #wlosyboners #medycyna #lekarz #zdrowie #uroda #przeszczepwlosow
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DarthKenobi: cofnięta linia raczej nie wróci, baby hairs mi się pojawiły podczas używania Fina, nawet coś tam próbuje urosnąć, jednak miniaturyzacja postąpiła już zbyt mocno. Jeżeli chodzi o uboki to raczej żadnych nie zauważyłem. Moim zdaniem ratuj co się da a na resztę tylko przeszczep.
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: W obliczu całkiem skutecznych leków i coraz lepszych przeszczepów, desperackie to są tylko i wyłącznie takie teksty jak ten. Nie podcinaj ludziom próbującym rozwiązać problem skrzydeł - nie pomagasz a mądrością też nie błyszczysz.
  • Odpowiedz
@BillyTheSurfer: To, że złożyłeś zdanie po polsku nie robi z ciebie myśliciela.
Pogodzenie się z czymś tez jest rozwiązaniem. W dłuższej perspektywie nawet lepszym niż farmakologia czy transplantacji. Te dwa ostatnie to tylko odwlekanie w czasie nieuniknionego. Brak włosów to nie stan zagrożenia życia. Mozna zwyczajnie sie pogodzić i żyć szczęśliwie bez palpitacji serca po widoku kolejnych włosów na grzebieniu
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: O widzisz, i to już jest dużo bardziej konkretna odpowiedź. Pogodzenie się bez prób poprawy byłoby najlepszą opcją gdyby wygląd nie wpływał na odbiór człowieka, ale tak nie jest. Poza tym - jestem praktycznie pewien, że mało kto jest w stanie pogodzić się z tym do końca. Prawie zawsze jest to do pewnego stopnia oszukiwanie się a teksty zniechęcające do próby naprawy problemu okazują się wybitnie szkodliwe w momencie
  • Odpowiedz