Wpis z mikrobloga

#korsir Jak niski poziom poczucia żenady i autorefleksji trzeba mieć, żeby pożyczać garnitur od pana młodego, dać w kopercie kartkę urodzinową, a prezent ślubny owinąć w jakąś folię. I jeszcze z dumą wrzucać to do Internetu pieprząc coś o pomysłach 200 IQ. A ten prezent wygląda mi na dywaniki, które dostał na współpracę. Poziom żenady przy przymierzaniu garnituru równy temu, gdy #yanek w akompaniamencie andrzejowej beki zajadał się mrożoną pizzą.
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@JAJAnek: xD, jak to dobrze, że znasz mnie w realu i wiesz ilu mam kumpli. Gdybyś miał chociaż jednego, to wiedziałbyś, że można się kimś przyjaźnić/kumplować, mieć świadomość, że odwala krindżówę i jednocześnie się z tego śmiać.
  • Odpowiedz
@bbul44 @JAJAnek odcinka nie widziałem, ale abstrahując od zażyłości między Korsirem, a Michałem to mógł mu chociaż tysiaka wrzucić do koperty. Na pewno większość rzeczy w furach Michal robi mu za darmo.
  • Odpowiedz
@bbul44: właśnie tak o tym napisałem. Z tą kartką wyszło wg mnie fajnie, będą się z tego śmiać i o to chodzi. I tak te kartki wędrują w kąt i nikt o nich nie pamięta po latach. A jak sobie przypomną i obejrzą, to się uśmieją Michał z żoną (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@JAJAnek: dokładnie to samo pomyślałem. Jak zrobił tą naklejkę to parsknąłem śmiechem i wiedziałem, że jakbym dostał coś takiego od swojego przyjaciela na ślub to na pewno bym tego nie wyrzucił, a wsadził do albumu ze zdjęciami jeszcze xD
  • Odpowiedz
garnitur na wymiar można uszyć za mniej niż tysiąc

@wykoppp: co? chyba marketowy - a poprzez "szycie" rozumiesz skrócenie/wydłużenie nogawek..
jeśli się mylę, to podrzuć namiary, chętnie sobie je zapisze na przyszłość..
  • Odpowiedz
@Emill miasto powiatowe ok 50 km od Krakowa, dwa lata temu garnitur ślubny uszyty na miarę bezpośrednio w szwalni kosztował około 700 zł. Sam wybierasz krój, materiał, jeździsz na przymiarki, czas oczekiwania około miesiąc. I żeby nie było nie są to garnitury w babcinym stylu lub na materiale słabej jakości.
  • Odpowiedz
@wykoppp: no to ciekawe, bo również kilka lat temu szukałem garnituru na ślub kumpla i myślałem o szytym u krawca i nie znalazłem niczego poniżej kilku tysięcy.. wydało mi się to zbędnym wydatkiem, gdy zakłada się go raz na X lat..
kwota o której mówisz wydaje mi się absurdalnie niska i nierealna za coś ręcznie szytego z nawet średniej jakości materiałów
  • Odpowiedz
@Emill: Wiesz ja też ostatnio kupiłem tapete za 89zł mb a w necie była po 38zł co nie znaczy, że mówie teraz innym ile tapety kosztują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JAJAnek: weź nie p-----l, wiem co zamawiałem i za co płaciłem.
Wystarczy znaleźć lokalną szwalnię, a nie szukać po galeriach i innych "kraftowych" markach dla których szyją właśnie takie szwalnie i doszywają tylko odpowiednią metkę.
Z resztą nic wam nie muszę udowadniać.
  • Odpowiedz
@wykoppp: nie musisz udowadniać bo gadasz głupoty. Nikt ci nie uwierzy, że ktoś ci robił szycie na miarę za 700zł np chyba że to było z yankowego materiału z zasłony.
  • Odpowiedz