Wpis z mikrobloga

Właśnie się dowiedziałem od siostry że brat jej przyjaciółki jest w rejonach popowodziowych... Pełni służbę wojskową i dopiero co latał na granicy z BY a teraz na drugi koniec Polski. Dodała ze dostaje potężne powtarzam POTĘŻNE, 40 PLN za delegacje... Te państwo to jest karton, serio jakby tu ruskie wjechali to nie ma za co walczyć. Te scoorwysyny chcą pchać w kieszenie pieniądze deweloperuchom a ludzie którzy sprzątają po skutkach powodzi gdzie przez 20 lat dwa albo i 3 obozy władzy dawały solidarnie doopy by nie dopuścić tego ponownie, dostają jakieś marne grosze.

P. S. Zapomniałem dodać że karmią ich marnie a na wieczór dostają kanapki z maka

#powodz #panstwozdykty #nieruchomosci #wojna #wojsko
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 268
@Pobsky8: A co ma dostawać ponad to? Ma żołd, dostaje zgodnie z prawem pracy dietę i w sumie ekstra wyżywienie, bo dieta jest de facto właśnie na to.
Co to wgl za roszczeniowe podejście?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@SoplicaTadeusz tak tak jeszcze nazwij mnie ruska onuca bo powiedziałem że ludziom za pomoc należy się coś więcej niz jakieś guwnopieniadze i śmieci z maka co jedzenia codziennie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Pobsky8: W żadnego maca czy marne jedzenie w woju nie uwierzę, micha to podstawa i musi się zgadzać. Mają lepiej wyliczone makro niż nie jedna fitnesiara
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@rrobot czemu mam wracać do łopaty? Z reguły Ci przy lopacie pracuja w delegacji a ja się bulwersuje że tak mało im dają - znaczy się nie wiem ile powinno być Panie jaśnie oświecony ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@Mathas: Micha w wojsko jest zależna od jednostki. Nie jest to prawda, że jest to jakoś szczególnie wliczone makro. Na powodzi jest większość suche i liczy się na wolontariuszy, że dostarczą coś ciepłego.
  • Odpowiedz
@Pobsky8: brat pojechał pomagać powodzianom, skończyło się tym, że karmił ludzi z Wot żyjących na samych konserwach. @ww00 to kup cokolwiek na terenach zniszczonych przez powódź. Organizacja leży i kwiczy.
  • Odpowiedz
@Pobsky8

tak tak jeszcze nazwij mnie ruska onuca bo powiedziałem że ludziom za pomoc należy się coś więcej niz jakieś guwnopieniadze i śmieci z maka co jedzenia codziennie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Sam piszesz coś o onucach, mimo że ja nawet słowem o tym nie wspomniałem. Szkoda, że nie odniesiesz się do drugiej części gdzie napisałeś, że r0sja może zająć
  • Odpowiedz