Aktywne Wpisy

dybligliniaczek +467

KarolWojcicki +261
Cześć, Wykopowicze!
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
Nazywam się Karol Wójcicki - jestem popularyzatorem astronomii, pasjonatem nocnego nieba i autorem popularnonaukowego fanpage'a „Z głową w gwiazdach”.
Spędzam noce pod gwiazdami, ścigam zorze polarne, dokumentuję zaćmienia słońca na drugim końcu świata, a w międzyczasie opowiadam Wam o niesamowitych zjawiskach, które każdej nocy dzieją się nad naszymi głowami. Od lat staram się zarażać ludzi miłością do Kosmosu, organizując pokazy nieba, wykłady i wyprawy w najdalsze zakątki świata w poszukiwaniu
źródło: 471441202_1135114924633343_1705081517494453766_n
Pobierz

Chcę zacząć od prostych przeczy - półek, regałów. Najlepiej żeby dało się poza kształtem 2d zrobić wycięcia na śruby, rowki na półki.
Znalazłem firmę która zajmuje się wycinaniem cnc w sklejce.
Z ich strony:
W przypadku frezowania 2D, zalecane formaty to: DWG, DXF, AI, EPS, a do obróbki 3D: STEP, STP, STL.
#cnc #drewno #stolarstwo #design #cad #majsterkowanie
źródło: Screenshot 2024-09-29 at 14.26.26
PobierzMysle ze warto zaplacic bo z darmowymi to sie czlowiek tylko nameczy.
Jesli koniecznie darmowy to LibreCAD daje rade.
Ja mam pytanie do ciebie, bo sam mam ploter frezujacy cnc, dosc spory bo 1270mm x 1270mm (a tak w praktyce 1270mm na nieskonczonosc limitem jest budynek). I niedlugo