Wpis z mikrobloga

Nie grałem w żadne gry singlowe na przestrzeni 2020 - do teraz, co możecie polecić z tego okresu ? ukończyłem jedynie TLOU2.
Dla mnie fabuła / historia > grafika.

#ps5 #gry
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chrystus GoT to symulator wciskania klawisza silnego ataku i biegania za lisem. A Horizon ma absolutnie najbardziej drewnianych i infantylnych npc w grze AAA jakich widziałem. A nie widziałem zbyt wielu gier AAA.
@Kravchenko jak fabuła i historia to sprawdź disco elysium. Trudno zachęcić w trzech zdaniach, bo tam się głównie czyta i rozmawia, ale gra zostaje na długo w głowie. Oprócz baldursa to jedyne 10/10 od czasów nie wiem,
  • Odpowiedz
@Kravchenko To tak na szybko ( )
RDR 2
Disco Elysium
Mafia Definitive Edition (wiem, ze remake ale duzo ludzi nie gralo / nie pamieta)
  • Odpowiedz
@Kravchenko: imho eksluzywne tytuły ps to właśnie dobre historie, opakowane w ładną grafikę i z bardzo przystępną rozgrywką.
A ogólnie to ostatnie 4 lata przyniosły mało zajebistych gier, głównie rimejki. Oprócz wielokrotnie wymienianych to Demon's Souls, Resident Evil 2-4, Final Fantasy VII i Hades. Przyzwoity jest jeszcze Dead Space,
  • Odpowiedz
e. raz ze nostalgia, uczucie bardzo podobne do ogrywania oryginalnych gothicow po raz pierwszy, dwa ze fenomenalna jakosc wykonania... jeden z najlepszych rpg w

@katopa: jarasz sie tymi kronikami, bo nie grales w Enderal - to jest dopiero arcymistrzostwo. Jedyny przypadek w historii, gdzie zrobiono moda AAA lepszego niz oryginalna gra (Skyrim). Dostepne na stimie.
  • Odpowiedz
@Kravchenko: duzo dobrych gier wyszło. Jedi Survivor, Prince of Persia the Lost Crown, Metroid Dread, Elden Ring, Baldurs Gate 3, Legend of Zelda Tears of the Kingdom, Ghost of Tsushima.
Jak lubisz japońskie rpg, to FF16, Rune Factory 5 i Ys X.
  • Odpowiedz