Wpis z mikrobloga

#ukraina R--ź wołyńska– ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich przy aktywnym,częstym wsparciu miejscowej ludności ukraińskiej wobec mniejszości polskiej byłego województwa wołyńskiego II RP (w czasie okupacji niemieckiej tego terytorium (sierpień 1941 – luty 1944) administracyjnie w składzie struktury okupacyjnej III Rzeszy Komisariat Rzeszy Ukraina), podczas okupacji terenów II Rzeczypospolitej przez III Rzeszę, w okresie od lutego 1943 do lutego 1944.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okonek812: A to dziwne bo ja o tej tragedii widzę wpisy non stop, za to zdecydowanie brakuje o rosyjskich masowych mordach na Polakach. Mógłbyś też tym się zająć? Tylko o ruskich to tego jest 10 razy więcej - ostrzegam.
  • Odpowiedz
@okonek812: nie zapomniało, ale też tym nie żyje, bo i po co. Dzisiaj światowym agresorem jest Rosja, ofiarą wolna Ukraina, a że wróg mojego wroga jest moim przyjacielem więc polska pomoc Ukrainie jest niezbędna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do Niemiec też mam nie jeździć, bo pradziadek jakiegoś Hansa zabił mojego pradziadka? d:

Po co się produkuję... i tak piszę z ruskim botem d:
  • Odpowiedz
@okonek812:

Zapomniało

XD. Przecież to niewykonalne. Zwłaszcza że boty piszą o tym pod każdym historycznym filmem na YT albo FB. Przykładowo pod filmem o Niemcach oczywiście znalazł się bot który spytał o to czy pojawi się film na temat Wołynia albo UPA. Jak mu odpisałem że na kanale jest już kilkanaście filmów na ten temat, to opowieści, wywiady z ocalałymi, że jedyne co miał zrobić to wyrobić normę w komentarzach
  • Odpowiedz