Aktywne Wpisy
Linnior88 +214
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
cytmirka +93
Z Dalią była szybka akcja. Dodałam ogłoszenie, że szukam domu (nawet tymczasowego), post miał kilka tysięcy udostępnień, udostępnił nawet jakiś gość z dużymi zasięgami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
No i kilka dni później pojechałam po Dalię, zerwałam jej łańcuch i zawiozłam do nowego domu (。◕‿‿◕。) Takie akcje sprawiają, że nadal chcę robić to co robię.
#otoziaki
#pomagajzwykopem
Po pierwsze Ukraińcy dalej masowo opuszczają Polskę (głównie na zachód), a prawie połowa deklaruje wyjazd do końca roku.
Po drugie zaledwie 54% tegorocznych maturzystów planuje iść na studia. 10 lat temu szło 95%. Czyli nie tylko liczba młodych generalnie spada, ale o połowę spadła liczba osób idących na studiach.
Czy to oznacza, że już koniec najmu? No nie. Ale koniec dużych zysków i wynajmowania byleczego. A w tle buduje się już masa PRS więc polecam zacząć podnosić standard szybciutko i zejść grzecznie z ceny. Szanuj Ukraińca swojego, bo nie będzie następnego.
#nieruchomosci
@mickpl: fajne zdanie.
Już juleczek na tinderze kilka poznałem co szkole skończyły i nic nie robią xd ani studia ani pracy ani nic xd siedzą na tinderze i frajera szukają który będzie ich sponsorem
@pysznewpierdalator: Either way dobrze dla nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Młode pokolenie jest bardziej ogarnięte i przestało marzyć o tym że będą CEO?
Bardzo dobrze, być może dokonają dzięki temu rewolucji na rynku pracy i będą bardziej
@pysznewpierdalator: ze świadomości, że trzeba całą wypłatę januszowi przynieść w zębach na wynajem kurnika
Trzeba się przebranżowić chyba
Ok, nie idą na studia. Czyli gdzie idą? Do Amazona na magazyn plus mieszkanie u rodziców bez perspektyw?
Bo wątpię żeby oni masowo wyjeżdżali za granicę za robota, raczej mało ludzi w wieku 18 lat po maturze się na to decyduje. A przypominam że mówimy nie o absolwentach techników czy zawodówek tylko o ludziach po liceum którzy żadnego
no tak ale ile pracy może wykonać jeden człowiek? jak cała gospodarka stanie się mniej wydolna to dużo z tych kroci nie zostanie
@mickpl: A to ciekawe. Serio?
Po maturze naprawdę niewiele można robić prawdę mówiąc ciekawego. Nie liczę tu jakichś geniuszy IT co pójdą klepać kod do korpo bo szkoda im czasu na studia informatyczne.
Czyżby "silne pokolenie" kupujące klitki dzieciom na komunię wychowało p-------y, którym nie chce się nawet skończyć szkoły, bo tatuś już kupił mieszkanko? ( ͡°
Ogólnie to nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy, że popyt na studia aż tak mocno spadł. Niestety, ale jak już bardzo czarno widziałem przyszłość tego kraju przez demografię,