#iphone Jaki jest fenomen iphonów? Pyta się gość który całe życie używa androida i mój najnowszy zakup to poco X6 pro który jest według mnie zajebisty. Czym się wyróżnia iPhone ? Lepszym aparatem? Lepszym systemem? Nie zacina się ? Pytam z czystej ciekawości.
@GodALLU: Tak. Każdy jeden android, jakiego miałem (a miałem swego czasu flagowego Samsunga) prędzej czy później się zmulał. Iphone nawet kilkuletni działał bez żadnego problemu, żadnych zwiech, żadnego zamulania.
Moim zdaniem iphonowe gesty są bardziej efektywne i jak już przejdzie się okres nauki nowej nawigacji po interfejsie, dużo przyjemniej mi się tym operuje, ale to tylko subiektywne odczucia. Do tego konkurencja nie śpi, więc pewnie też dopracowuje swoje
@GodALLU: prostotą użytkowania, włączasz i działa przez cały okres tak samo. Kiedyś miałem jakieś LG, Sony, huaweie i bez przywrócenia do ustawień początkowych co jakiś czas nie dało się tego używać. Iphonów używam od 9 lat i w życiu nie przywracałem do ustawień fabrycznych. Teraz się pewnie zmieniło ale i tak mnie nie korci nawet przez sekundę żeby kupić samsunga ( ͡°͜ʖ͡°)
@GodALLU to nieprawda że android zamula. Ktoś kto tak mówi nie miał androida 10 lat. Ja mam androida bo wszystkie moje sprzęty są sparowane z funkcjami telefonu. Używam S24 ultra i uważam że nie jest to najlepszy telefon ale ma swoje wady i zalety. W moim użytkowaniu zalety przewyższają wady. Każdy kupuje to co mu jest potrzebne.
@nalot_1: S9 kupiony na początku 2019 był zdecydowanie wolniejszy w 2021. I to bardzo zauważalnie, pomimo resetów i dbania o brak niepotrzebnych apek czy zapychania pamięci.
W połowie tamtego roku kupiłem używanego iphona 7 - różnica diametralna, a 7 jest 2 lata starsza niż s9. Na święta 2021 wymieniłem na 11, którego mam do dzisiaj i nawet nie myślę o zmianie
@GodALLU największa różnica tutaj jest zamknięty system, który jest zarówno plusem jak i minusem. Dobór zależy od tego, czego potrzebujesz i jak korzystasz z telefonu. Otwartość systemu pozwala na zdecydowanie więcej, ale zamknięty system, to lepsza optymalizacja urządzeń, co sprawia że zarówno ja, jak i moja rodzina, znajomi korzystają z jednego iPhone’a przez lata i nie potrzeba do takich telefonów wrzucać 64gb ramu, żeby działały sprawnie. Oprócz optymalizacji to na pewno
@megaras: No właśnie, jak widzę że ktoś atakuje kogoś innego, ze względu na to, że tamten używa innego systemu w telefonie, to odrazu wiem, że to skonczony idiota.
@GodALLU: W maju się przesiadłem na srajfona 15 pro z s20 fe ze względu na rozmiar i mnie momentami krew zalewa. Sprzętowo jest bardzo dobrze ale system jest wybrakowany i ułomny
@GodALLU: Tak. Każdy jeden android, jakiego miałem (a miałem swego czasu flagowego Samsunga) prędzej czy później się zmulał. Iphone nawet kilkuletni działał bez żadnego problemu, żadnych zwiech, żadnego zamulania.
Moim zdaniem iphonowe gesty są bardziej efektywne i jak już przejdzie się okres nauki nowej nawigacji po interfejsie, dużo przyjemniej mi się tym operuje, ale to tylko subiektywne odczucia. Do tego konkurencja nie śpi, więc pewnie też dopracowuje swoje
@nalot_1: S9 kupiony na początku 2019 był zdecydowanie wolniejszy w 2021. I to bardzo zauważalnie, pomimo resetów i dbania o brak niepotrzebnych apek czy zapychania pamięci.
W połowie tamtego roku kupiłem używanego iphona 7 - różnica diametralna, a 7 jest 2 lata starsza niż s9. Na święta 2021 wymieniłem na 11, którego mam do dzisiaj i nawet nie myślę o zmianie
Komentarz usunięty przez moderatora