Wpis z mikrobloga

@mr_hardy: a dlaczego miałaby być? Tutaj dyskusja jest o OpenSource, a nie o jakości oprogramowania. Przecież to, że projekt nie jest OpenSource nie musi oznaczać, że soft jest zły.
  • Odpowiedz
@psiversum: ja, jak się ostatnio interesowałem Waylandem to jeszcze się kłócili, w jaki sposób zaimplementować różne funkcje. Wiele ich brakowało a te kłótnie nie zapowiadały rychłego ich pojawienia się. Nawet nie chce mi się sprawdzać szczegółów teraz, ale na Youtube słyszałem, że nadal Wayland nie każdemu bangla.
  • Odpowiedz
  • 1
@psiversum: No nadal zdarzają się problemy/błędy, ale jest dużo lepiej niż było. Obecnie nawet sterowniki (od wersji 555 wyżej) do kart Nvidii lepiej działają.
  • Odpowiedz
@mr_hardy: gdyby tylko przejście na Waylanda nie wiązało się z nauką od nowa graficznej części Linuksa. A, jak się doda, że zawsze może coś nie działać to takie babranie się w czymś nowym jest upierdliwe, bo człowiek nie wie, czy sam coś robi źle, czy normalnie ma nie działać. I tutaj masz rację, że trochę za dużo do nauki. Niech jeszcze przez kilka lat testują inni :)
  • Odpowiedz