Przydałaby mi się jakaś wkrętarko-wiertarka do bardzo basicowego ogarnięcia czegoś w domu raz na pół roku. Polecicie coś taniego, coś co wywierci dziurkę w płycie MDF czy miękkiej ścianie i nie rozpadnie się od 7 dziurek?
Najlepiej, gdyby tam było już wszystko, co potrzeba, czyli też jakieś wiertełka :) Albo jakiś dodatkowy zestaw do tego.
@MeumCerebrum wiertła bym kupował zależnie od zastosowania, potrzebujesz wiercić w ścianie to jedziesz kupić wiertła do betonu, będziesz wiercić w drewnie to jedziesz po wiertła do drewna, raczej nie spalisz wszystkich po pierwszym użyciu więc po jakimś czasie będziesz miał kolekcję najpotrzebniejszych
@MeumCerebrum: to jak już kupujesz z lidla to oni tam mają mnóstwo zestawów do wkrętarek. Kup sobie jakiś większy zestaw bitów z nasadkami, zestaw wierteł do metalu i do drewna i masz wszystko co potrzeba.
@MeumCerebrum: 12 jest fajna do wkręcania mniejszych wkrętów, poręczniejsza ale do grubszych tematów lepsza większa. Najlepiej mieć obie, ale osobiście gdybym musiał wybrać tylko jedną to bym brał większą :)
@MeumCerebrum: a taki amatorski zestaw bitów dobrze skompletowany z lidla to bym ci chyba ten polecił o ile jest dostępny, bo oni chyba co chwilę coś innego wypuszczają.
@Smarek37: @TypowyDaltonista Zapomniałem jeszcze zapytać. Kupiłem tego 2V parksidea i z tego co widzę przy starcie i zatrzymaniu się silnika w tylnej komorze się iskrzy. To normalne dla takich wiertarek?
Cześć mirki! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Dziś w nocy skradziono #rower mojej różowej w #poznan z klatki bloku przy grunwaldzkiej. Jeżeli ktoś zauważy proszę o kontakt. #rowery #kradno
Takie pytanie, może głupie może nie. Dlaczego niektórzy chwaląc się swoimi portfelami/transakcjami cenzurują ilość posiadanych akcji lub kwoty? #gielda
Najlepiej, gdyby tam było już wszystko, co potrzeba, czyli też jakieś wiertełka :) Albo jakiś dodatkowy zestaw do tego.
#pytaniedoeksperta #budownictwo #majsterkowanie #budujzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2024-09-28 130423
Pobierzźródło: IMG_20240928_132150
Pobierz