Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
siwy-y +854
Jak można nie szanować Polskiej Policji? A szczególnie tej najlepszej z Zielonej Góry? Pół roku czekałem na jakiś odezew w sprawie przywłaszczenia sobie moich 6 stów w Biedronce przez goscia, który był bardzo dobrze widoczny na nagraniu, które bezzwłocznie zabezpieczyło Jeronimo (dla nich szczere podziękowania za szybką i profesjonalną reakcje), tym bardziej, że frajer płacił kartą, a nie gotówką xD
I Cyk umorzenie, a teraz znowu można wlepiać mandaty, żeby obywatel czuł
I Cyk umorzenie, a teraz znowu można wlepiać mandaty, żeby obywatel czuł
Usunąłem więc wspomniany fragment i wrzucam ponownie tekst.
Bardzo wiele onuc oburza się, że jest nazywana onucami.
Uważają oni, że to nie grzech mieć odmienne zdanie na temat Ukrainy, wbrew ogólnej propagandzie.
Myślą, że mają oni dostęp do lepszej wiedzy i ich zdanie ma większą wartość, bo nie zgadzają się z oficjalną narracją.
Mam jednak dla nich niemiłą niespodziankę.
By nie być uznanym onucą, wystarczy spełnić te kilka prostych warunków:
- Być za zwycięstwem Ukrainy - nie ma niczego po środku, albo jesteś za tym albo jesteś w obozie Rosji lub "nie ważne kto zaczął, pogódźcie się" co jest idiotyczne
- Pomagać Ukrainie - zrzutki na sprzęt, drony, pomoc humanitarną, pomoc uchodźcom, czy może najprościej - powstrzymanie się od powielania ruskiej propagandy - to chyba nie powinno być zbyt trudne?
- Nie cieszyć się z porażek Ukrainy - często widzę szydercze posty w stylu "No i jak tam ukrofile w kierunku na Pokrowsk :)?", to głupie bo przecież jedziemy z nimi na jednym wózku
- Nie przedstawiać Ukrainy jako tych złych - jeśli ktoś widzi Ukraińców jako złych, a Rosjan jako dobrych/neutralnych/nieświadomych/zmuszonych do ataku, to jest absolutnym kretynem. To że atakującemu urwie nogi dron, nie jest zbrodnia wojenną, ale konsekwencją agresji na terytorium obcego państwa i mordowania jego ludności
- Nie siać podprogowego defetyzmu - ciągłe narzekanie, że Ukraina przegra, że "to nie wygląda dobrze dla Ukrainy", że Rosja się w końcu wkurzy i rzuci b---ę atomową, pisanie historii o śnie w którym ruscy niepostrzeżenie wbijają do twojego domu etc.
- Nie szczuj na Ukraińców - na głównej wykopu ciągle widzę a to Ukrainiec zrobił to, inny tamto etc. samo to nie jest niczym złym, jednak istnieją konta które postują takie informacje tylko o Ukraińcach a nie np. Polakach, licząc na lincz w komentarzach
- Nie usprawiedliwiaj Rosjan - musieli zaatakować, nie mieli innego wyboru, należało się ukrom za Wołyń etc.
Mimo to można pisać o porażkach Ukrainy, o korupcji, rzucaniu żołnierzy na mięsne szturmy(np. podczas ostatniej kontrofensywy na Zaporożu), problemach z demografią, logistyką, dyplomacją, sprawą ekshumacji na Wołyniu etc. i nie zostać nazwanym ruskim agentem.
Osoby takie jak aryo( https://x.com/AryoSomeGumul ), Marcin Strzyżewski ( https://www.youtube.com/channel/UCI_J08LFR7uZrQ_h3Mtf4ZQ ), Damian Duda czy Martinn ( https://www.youtube.com/channel/UCLuTCScOzNn_S_EgXx1gqPA ) wielokrotnie wspominali o powyższych problemach.
Dlaczego więc nie są nazywani onucami? Bo są za Ukrainą, wspierają ją na różne sposoby, nie powtarzają bezsensownie ruskiej propagandy i mają serce po właściwej stronie, czego nie można powiedzieć o wielu innych osobach.
Tak więc jak ktoś ciebie nazwie onucą, a nie jesteś płatnym trollem, to sprawdź czy przypadkiem nie musisz przemyśleć pewnych rzeczy.
Jeśli jesteś płatnym trollem, to redacted.
#rosja
#ukraina
#wojna
EDIT:
Oj przejrzałem profil zielonko, Iwan za niedługo pewnie dostaniesz bana na multi
@krokietowy: A można mieć odmienne zdanie bez propagandy? Można krytykować Ukraińców za podejście do Polski i Polaków na ten przykład w kwestii Wołynia i pomordowanych, oraz czczenia Pidera Bandery i jego organizacji czy to też
@Blaskun: Oczywiście że można. Sam mam problem widząc że Zełeński wykręca się jak może by nie zezwolić na masowe ekshumacje, mówiąc że to sprawa stricte polityczna(ostatnio o tym mówił na spotkaniu ze Sikorskim) i tu mam