Wpis z mikrobloga

@4x80: Przecież to kościół promuje zakaz kary śmierci. Pamiętam jak wielokrotnie na lekcji religii organizowano nam dyskusje na ten temat i księża dokładali wszelkich starań żeby tych za karą śmierci przekonać że to zły pomysł. Kościół to politycznie poprawna siła?
  • Odpowiedz
@fullversion: weź to napisz tak żeby chociaż było śmieszne. Ja wiem, że kolor nicku wskazuje u ciebie na brak możliwości napisania zdania złożonego ale postaraj się, dam ci druga szansę.
  • Odpowiedz
@4x80: Kara śmierci wobec dożywocia to jak nadzwyczajne złagodzenie kary dla skazanego. Pstryk i mnie nie ma vs myślę o czynie przez 40-50 lat lub lepiej, i muszę przetrwać w więzieniu.
Plus wymiar sprawiedliwości może się pomylić, a dożywocie jest łatwiej 'naprawić'.

A eutanazja na życzenie danej osoby, czy aborcja (choćby tylko w tych 3 wypadkach które były wskazane w ustawie karnej:g---t, zagrożenie życia kobiety, ciężka wada płodu) to powinien
  • Odpowiedz
@kontonr77: co k---a? Ty tu widzisz logikę? Eutanazja jest czyimś wyborem, tak samo aborcja jest wyborem kobiety o usunięciu płodu, zaś kara śmierci jest konsekwencją prawną. Jak można w ogóle mieszać ze sobą te trzy różne sprawy?
  • Odpowiedz