Wpis z mikrobloga

#famemma wykopek #whiskeyihaze trochę mnie sprowokował we wpisie więc Ci wytłumaczę jak być może fame może prac pieniądze.... Otóż tak : 1. Organizacja gali a jej największy koszt to jest oprawa techniczna którą wykonuje firma Djak - według Krsu udziałowcem jest Rozpara i Pasternak. Powiedzmy wpisują sobie w fakturę że koszt tejże organizacji to 700 tysięcy gdzie realnie może 400. Więc już mamy "przeprane" 300 tysięcy które mogą pochodzić z nielegalnych źródeł. 2. Bilety . Mają do zalegalizowania X kwotę więc wpisują że poszło dużo więcej biletów niż rzeczywiście poszło i ta X kwotą się legalizuje bo jest niby z biletów . 3. Kontrakty, firmy cateringowe na tym wszystkim można przeprac sporo forsy. Ja być może jestem Januszem ale nie wierzę że ktoś kto lata Ferrari czy Lambo to zarobił legalnie. Wrzucam ssa z krs Djaka
Selavi - #famemma  wykopek #WhiskeyIHaze trochę mnie sprowokował we wpisie więc Ci wy...

źródło: Screenshot_2024-09-27-14-57-49-299_com.android.chrome

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@WhiskeyIHaze: ja za to widzę że obsługa internetow na całkiem dobrym poziomie ale obsługa obszarów mózgu odpowiadających za logiczne myślenie już niestety na bakier
  • Odpowiedz
Więc już mamy "przeprane" 300 tysięcy które mogą pochodzić z nielegalnych źródeł.

@Selavi: a jak te 300k brudnego siana trafiło do spółki fame?

więc wpisują że poszło dużo więcej biletów niż rzeczywiście poszło i ta X kwotą się legalizuje bo jest niby z
  • Odpowiedz
@Selavi: wytłumaczę ci, bo aż mi cię trochę szkoda.

Jak masz 50k brudnych pieniędzy i kupujesz coś na fakturę, to nic nie wyprałeś, bo przychodzi urząd skarbowy (bo kupiłeś coś na fakturę) i pyta skąd miałeś 50k z których nie odprowadziłeś podatku.

Jak chcesz wyprać 50k to se otwierasz fryzjera na pipidówie, nabijasz lewych paragonów za 50k, odprowadzasz podatek i masz wyprane. Urzędowi skarbowemu mówisz, że klienci płacili gotówką i
  • Odpowiedz
a jak te 300k brudnego siana trafiło do spółki fame?

@spiewana-pilka-nozna: Ja tam nie wiem czy i ile hajsu piorą, ale przy sprzedaży PPV na poziomie 300k spokojnie można kupić jeszcze 100k fejkowych PPV - a to już 5 baniek do uprania.
2) absurdalne kwoty płacone przez sponsorów za reklamę.
3) sprzedarz biletów - można robić wałki na sprzedaży pakietów biletów, biletów VIP, księgowanie rozdawanych biletów itp. Tylko ile z tego wyciągną - kilkaset
  • Odpowiedz
kupić jeszcze 100k fejkowych PPV - a to już 5 baniek do uprania.

@fizyk997: i jak kupisz te ppv? za gotówkę? czy otworzysz 100k kont na słupy, każde zasilisz 50pln i wtedy kupisz ppv kartą? xd

Wy pranie pieniędzy to chyba tylko w gta widzieliście

@Marian_Kvtasiewicz: dla nich pranie hajsu to przelanie go z konta jednej spółki do drugiej więc czego ty się spodziewasz?
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze
No właśnie tak dziś wygląda prawdziwe pranie pieniędzy duża ilość małych transakcji.
Żeby kupić PPV FAME wystarczy podać maila, a zapłacić moższesz Paypalem - nie ma żadnej weryfikacji danych osobowych, a możesz kupić galę z dowolnego państwa na Świecie.

Najnowsze sposoby na pranie pieniędzy polegają na tym, że ktoś robi jakąś (gwno) aplikację z mikropłatnościami i setki boty udające "tysięcy osób" np w Bangladeshu płacą te mikropłatności.
  • Odpowiedz
a zapłacić moższesz Paypalem - nie ma żadnej weryfikacji danych osobowych,

@fizyk997: prócz tej robionej przez paypall. Tam nie możesz wpłacić gotówki tylko musisz to powiązać z karta.

Najnowsze sposoby na pranie pieniędzy polegają na tym, że ktoś robi jakąś (gwno) aplikację z mikropłatnościami i setki boty udające "tysięcy osób" np w Bangladeshu płacą te
  • Odpowiedz
@Selavi: Kolego, to tak nie działa XD Podam ci jeden z przykładów:

- Otwierasz barbera i kasujesz 100zl za osobę. W miesiącu masz realnie 100 klientów, a wpisujesz 150. Te dodatkowe 50 klientów płaciło gotowką (5 000 wyprane). Jeśli nie ma kamer i nikt nie obserwuje z krzaków, to skąd będą wiedzieć ile było realnie klientów? Trzeba oczywiście zadbać o szczegóły typu zużycie wody, prądu, materiałów itp.

Pisałeś o botach,
  • Odpowiedz
prócz tej robionej przez paypall. Tam nie możesz wpłacić gotówki tylko musisz to powiązać z karta.

@WhiskeyIHaze: To, że w Polsce już nie ma kart prepaidowych to nie znaczy, że na Świecie ich nie ma, z tego co kojarzę to za pomocą PayPal można płacić z dziwnych portfeli do obsługi kryptowalut - przynajmniej kiedyś się dało.

słabo to widzę. Oddawanie % dla operatora płatności mija się z celem. Chyba, że nie wstawiasz
  • Odpowiedz
@Selavi ale wykopki powiedzą, że tak się nie robi bo pani na podstawach przedsiębiorczości powiedziała, że tak nie wolno xD imo większość tych gal to pralnia pieniędzy, bo nikt ci nie sprawdzi ile tak naprawdę osób było na gali czy kupiło ppv. A jak wiadomo niektórzy włodarze trudnili się różnymi rzeczami w życiu xD to samo z budda, losami i jego samochodami może być xD ale wiadomo za to się idzie
  • Odpowiedz
To, że w Polsce już nie ma kart prepaidowych to nie znaczy, że na Świecie ich nie ma, z tego co kojarzę to za pomocą PayPal można płacić z dziwnych portfeli do obsługi kryptowalut - przynajmniej kiedyś się dało.

@fizyk997: tylko po co jak można prać hajs od razu przy pomocy krypto?

Wszystko zależy od skali - na punkcie usługowym jesteś w stanie wyprać setki tysięcy miesięcznie jak weźmiesz pod uwagę
  • Odpowiedz