Wpis z mikrobloga

TLDR: pisboty/konfoboty się zes*ały że m----n/gruzin/ukrainiec okrada żabkę, okazuje się ponownie że to Polak.

Do czego służy portal wykop.pl? Oczywiście że do siania nienawiści, szerzenia fejków, polaryzacji społeczeństwa, budowania oblężonej twierdzy u najbardziej naiwnych. Szczegóły ich strategii na końcu. To kolejne takie znalezisko (ostatnio opisywałem dźgnięcie nożem w Gdyni gdzie strategia była ta sama, a to porachunki arkowców). W załączniku kilka "najwyżej" ocenionych wypowiedzi. Wołem też kilka kont spośród setek komentarzy i zachęcam do lektury.

Było takie nagranie wklejane kilka razy jako duplikat w psychiatryku na głównej: 

https://wykop.pl/link/7531555/pomoc-w-rozladowaniu-palety-sprzed-zabki/

Poniżej wymienieni świadomi użytkownicy serwisu wykop.pl w piękny sposób siali nienawiść wobec tego co im pasowało (od murzynów do gruzinów przez ukraińców) opartą na ich chłopskim rozumie bo ktoś nagrany kamerką samochodową kradł z palet. Tymczasem okazuje się że to nasz wspaniały rodak. 

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/To-Polak-kradl-z-palet-przed-Zabka-Trafil-w-rece-policji-n193924.html

@Moderacja @m__b @a__s

Pamiętajcie do czego jest wykorzystywany Wasz portal, na co dajecie przyzwolenie podlewając ten psychiatryk na głównej kiedy przeliczacie rogale z reklam.

Tu mój poprzedni post z podobnego rodzaju sianiem dezinformacji i nienawiści na Waszym portalu:

https://wykop.pl/wpis/77622667/na-glownej-jak-to-na-glownej-zlot-botow-i-trolli-z

Jak działają pisboty i konfoboty? Sprzyjają tworzeniu tzw. oblężonej twierdzy czyli:

1. Kreowaniu obrazu zagrożenia: Politycy mogą przedstawiać przeciwników politycznych lub pewne grupy społeczne jako bezpośrednie zagrożenie dla wartości, stylu życia lub bezpieczeństwa wyborców.

2. Wyolbrzymianiu konsekwencji: Podkreślanie katastroficznych scenariuszy, które rzekomo nastąpią, jeśli przeciwna partia dojdzie do władzy.

3. Polaryzacji społeczeństwa: Dzielenie ludzi na "swoich" i "obcych", co wzmacnia poczucie przynależności do grupy i strach przed "innymi".

4. Wykorzystywaniu mediów: Rozpowszechnianie selektywnych lub zmanipulowanych informacji, które podsycają lęk i niepewność.

5. Obiecywaniu ochrony: Prezentowanie siebie jako jedynego gwaranta bezpieczeństwa i stabilności w obliczu rzekomych zagrożeń.

Takie działania mogą prowadzić do zwiększonej mobilizacji wyborców, ale jednocześnie przyczyniają się do pogłębienia podziałów społecznych, wzrostu nieufności i osłabienia demokratycznych procesów. Jad zostaje wypuszczony, nikt nie bierze za to odpowiedzialności. A słupki wyborcze mogą urosnąć.

Dlaczego to piszę? Może ktoś sobie nie zdaje sprawy jak cały mechanizm działa. A to wszystko polityka.

@TalRash @Shigan @Sowa440 @3majmipiwo @winter1986 @Turbonekro @MaxWalonkoo @szahmatt @Tooca_rev @cyganztorunia @pikachu-2137 @jorgen-fiorgen @OscarGoldman @emq1 @Zxr9 @QuickCharger @Czekolatka @ijones @kamz_4con @ATAT-2 @Widur @statystyczny-kowalski @omgzpwnd @HeniekZPodLasu @nixodus @Armazi @Koziom @2mad4u @jednorazowka

#szury #szuryzglownej #bekazpisu #bekazpodludzi #bekazprawakow #wykop #moderacjacontent #moderacja #rasizm #antypolonizm #nienawisc #fakenews #pis
StalowyRoman - TLDR: pisboty/konfoboty się zes*ały że m----n/gruzin/ukrainiec okrada ...

źródło: SCR-20240927-ldof

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
@OscarGoldman zawsze możesz napisać do policji wyjaśnienie że przestępca jest w Polsce nielegalnie i posiadasz informacje o tym. Mógłbyś pomóc gdybyś miał rację i pozbyć się złego imigranta. Ale niestety jedyne co robisz to kłapiesz na portalu że śmiesznymi obrazkami.
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: A co jest złego w moim komentarzu, że chuligański wybryk obcokrajowca powinien być szybko osądzony a obcokrajowiec z wyrokiem wydalony z Polski? Bo taki mój komentarz wkleiłeś na ten kolarz zdjęć.
  • Odpowiedz
  • 8
@kamz_4con: przeczytaj cały post jeśli umiesz tak długo utrzymać uwagę. Jeśli konkluzji nie wyciągniesz, spróbuj wrzucić w ChatGPT żeby Ci wytłumaczył.

No chyba że mi wytłumaczysz tu i teraz dokąd chcesz deportować Polaka?
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: Roman, spiąłeś się jak spinacz. I do tego w takim stopniu, że uwidoczniło się, że twoją motywacją do pisania takich postów kieruje jakaś ideologia. To obrandowywanie nas swoimi określeniami o botach partyjnych, skąd by nie były, wynikającymi z projekcji twoich własnych poglądów, też o tobie dobrze nie świadczy.
  • Odpowiedz
przeczytaj cały post jeśli umiesz tak długo utrzymać uwagę. Jeśli konkluzji nie wyciągniesz, spróbuj wrzucić w ChatGPT żeby Ci wytłumaczył.

No chyba że mi wytłumaczysz tu i teraz dokąd chcesz deportować Polaka?

@StalowyRoman: Gdy pisałem tamten post facet nie był znany z narodowości ale wyglądał na ciapatego. Ogólny pogląd wyraziłem, że za przestępstwa (a tu była kradzież w miejscu publicznym a więc przestępstwo o charakterze chuligańskim, oscentacyjnie) w Polsce obcokrajowcy
  • Odpowiedz
świadomi użytkownicy serwisu wykop.pl w piękny sposób siali nienawiść wobec tego co im pasowało

@StalowyRoman: nienawiść Romanie to bym szerzył gdybym nawoływał do bicia i zabijania ale gdy piętnuję fakt popełnionego przez obcokrajowca pospolitego przestępstwa i konieczność szybkiego pozbycia się ze społeczeństwa ryzykownego obcokrajowca, to to jest po prostu przezorność. Ale ludzie zacietrzewieni ideologiami tacy jak ty niestety tego nie potrafią objąć rozumem.
  • Odpowiedz
  • 3
@kamz_4con tylko że to co teraz piszesz to bzdury i kłamstwa. W momencie obejrzenia filmiku pisałeś o deportacji jak się okazało Polaka. Kiedy wyszedłeś na głupka piszesz że miałeś na myśli ogólną tendencje. Wtedy wystarczyło pomyśleć i nie pisać czego mózg (lub koordynator w trollowni) na palce przyniesie. Teraz wystarczyło przyznać się do błędu, bylaby to konsekwencja złej decyzji i przyjęcie jej na klatę. Poczytaj sobie o trójpodziale władzy, dlaczego to
  • Odpowiedz
  • 0
@kamz_4con:

Gdy pisałem tamten post facet nie był znany z narodowości ale wyglądał na ciapatego.

nienawiść Romanie to bym szerzył gdybym nawoływał do bicia i zabijania

Trzymaj tak na zapas kolego drogi, choć nadal liczę że udajesz. Nie wiem ile masz lat, ale zdaje się że ominęły Cię zajęcia
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: do jakiego błędu? Wtedy nie byłem w błędzie. Mój post nie odnosił się do konkretnego człowieka. Był to ogólny pogląd co do obcokrajowców i go nie zmieniam.

Poczytaj sobie o trójpodziale władzy, dlaczego to sąd jest od wydawania wyroków i jaka jest jego rola. Serio wolę uważać że stoi za takimi ludźmi trollownia bo nie wierzę że ktoś może być tak naiwny i nie zdawać sobie sprawy z podstaw
  • Odpowiedz
  • 0
dla ciebie czego bym nie napisał będzie bzdurą albo kłamstwem. To właśnie charakteryzuje ideologiczne myślenie.

@kamz_4con: Dobrze, więc przeanalizujmy Twój komentarz. Brak znaków przestankowych i błędy pozostawiam bez zmian.

I taki powinien dostać wyrok w trybie przyspieszonym i automatyczna deportacja po wykonaniu kary jeśli polegała na
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: Dobrze wiedzieć, że jestem na lewackiej liście wrogów nr 1, to zaszczyt :)
a czemu mnie nie ma na screenie? tak gratis mnie dorzuciles lewaczku za zasługi dla powrotu do normalności i logiki?
Pamiętajcie lewaki, są dwie płcie, zaufajcie nauce, genetyki nie przeskoczycie !
omgzpwnd - @StalowyRoman: Dobrze wiedzieć, że jestem na lewackiej liście wrogów nr 1,...
  • Odpowiedz