Wpis z mikrobloga

Szukam pierwszego zestawu #gramofon
Byłem w sklepie specjalistycznym, przewidziałem budżet 3-4k, ale za 5k proponują mi:

Pro-Ject T1 + Pioneer SX-N30AE oraz kolumny Cambridge Audio SX60. Mogę ewentualnie zejść ze wzmacniacza 1k w dół do A-10AE ale nie ukrywam że funkcja WiFi/bluetooth mi odpowiada do puszczania czegoś ze spotify.

Czy taki zestaw będzie ok? Ten project ma wkładkę Ortofon OM5e - więc chyba nieco lepsza niż w tych budżetowych? #audio #hifi
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KromkaMistrz: najwiecej zalezy od kolumn i warto by bylo ich posluchac wczesniej czy brzmieniowo Ci pasują :) nigdzie na szybko nie mogę znaleźć pomiarów więc cięzko powiedzieć czy grają neturalnie czy dodają coś od siebie
  • Odpowiedz
@emjot86 podłączyli mi cały zestaw i dla mnie brzmiał dobrze - chociaż absolutnie się na tym nie znam. Bardziej moja różowa pewnie by czuła jakąś różnicę, a niestety to niespodzianka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pioneer SX-N30AE

@KromkaMistrz: możesz poszukać zawsze używanych kolumn. Bardzo często w budżecie jaki chcesz wydać za nowy, dostaniesz dwie a czasami trzy klasy wyższe używane.
  • Odpowiedz
@KromkaMistrz:

podłączyli mi cały zestaw i dla mnie brzmiał dobrze - chociaż absolutnie się na tym nie znam

pamiętaj, że w salonach mają (a na pewno próbują osiągnąć) idealne warunki odsłuchowe z najlepszej jakości źródeł, nagrań.
Musisz też zadać sobie pytanie czy będziesz w stanie zapewnić odpowiednią instalacje dla danego zestawu w swoim miejscu odsłuchowym. Przede wszystkim wielkość, budowa kolumn (otwarte / zamknięte, umiejscowienie ew portów BR względem ścian i ich
  • Odpowiedz