Wpis z mikrobloga

@TurboDynamo: xD
Ja ostatnio zainwestowałem w indyki, proszę rząd o przeznaczenie skromnych 2 promili budżetu na wsparcie branży indyków.
Każdy na tym zyska oprócz ludzi którzy i tak nie zamierzają kupić żadnego indyka.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: To teraz wyjaśnij w jaki sposób zyskują na tym ludzie, którze wprawdzie mieszkanie kupić chcą, ale nie łapali by się na ten kredyt? Co dobrego przyniesie im podwyżka cen o kilkanaście procent?
  • Odpowiedz
To teraz wyjaśnij w jaki sposób zyskują na tym ludzie, którze wprawdzie mieszkanie kupić chcą, ale nie łapali by się na ten kredyt?

@kampaw: to są ludzie którzy mają już mieszkanie więc tym bardziej wzrost cen jest pozytywny żeby nie mogli kupować ich w nieskończoność
  • Odpowiedz
Tymczasem fakty będą takie, że ci co skorzystają wyjdą na zero, deweloperuchy i banki zyskają, a reszta społeczeństwa straci xD

@CzajnikZniszczenia: ci coś korzystają to wyjdą do przodu na kilkaset tys na odsetkach(nawet przy wzroście cen). Ale co tu tłumaczyć, wykopki nie umieją liczyć
  • Odpowiedz
Ja ostatnio zainwestowałem w indyki, proszę rząd o przeznaczenie skromnych 2 promili budżetu na wsparcie branży indyków.

Każdy na tym zyska oprócz ludzi którzy i tak nie zamierzają kupić żadnego indyka.

@munioman: fałszywa analogia, nieważne ile chochołów stworzysz dalej nie masz argumentów więc musisz tworzyć jakieś idiotyzmy.
  • Odpowiedz