Wpis z mikrobloga

Co jest nie tak z naszym społeczeństwem? Obserwuję od dłuższego czasu przerażające znalezisko, na socjal mediach. Pod niemal każdym postem publikowanym przez różne strony, serwisy informacyjne, popularninaukowe etc w komentarzach dominuje chamstwo, język nienawiści do wszystkiego, całe to szambo wylewa się od zwolenników, pewnej partii, lub boty. Skala tego jest przerażająca, bo to pojawią się dosłownie pod wszystkim. To samo ma miejsce, jeśli chodzi o rolki, pełno fake newsów, szurii i różnego rodzaju gówna. Zastanawiam się, czy ktokolwiek się nad tym kiedyś pochylił, sama strona, lub mainstreamowe media, bo wydaje mi się, że nie. Piszę trochę chaotycznie, bo szlag mnie trafia jak na to patrzę. Co myślicie?
#szury #facebook #trolle #bekazpodludzi #4konserwy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

m. To samo ma miejsce, jeśli chodzi o rolki, pełno fake newsów, szurii i różnego rodzaju gówna. Zastanawiam się, czy ktokolwiek się nad tym kiedyś pochylił, sama strona, lub mainstreamowe media, bo wydaje mi się, że nie. Piszę trochę chaotycznie, bo

@PtasiorI993: Nie patrz ;)
Myślisz, że dlaczego w kilka lat wykop stracił 80% ludzi, normlani ludzie wyprowadzają się z mediów społecznościowych.
Ja sam wykorzystuje np. wykop do odreagowania aby nie odreagować w
  • Odpowiedz
  • 0
@voldi Teoretycznie to najlepsze rozwiązanie, ale ja nie myślę tu tylko o sobie, myślę o tysiącach ludzi, którzy są karmieni tym gownem dzień w dzień, a potem przekładają to na życie codzienne.
  • Odpowiedz
@PtasiorI993: Miej wywalone na miliony ludzi, nic nie zrobisz, możesz próbować ale nic na siłę, w wolnym czasie, zajmuj się sobą i rodziną, serio.
To taj jakbyś się przejmował tym, że są jakieś przegrywy, które hejtują kobiety, albo tym, że mnóstwo młodych kobiet jest obecnie e-prostytutkami...nie dotyczy cię to.
Gorzej z polityką ale szczerze, nic nie możesz zrobić, multimilionerzy mają media i media wszystko kreują, zmiana zachodzi tylko jak się
  • Odpowiedz