Aktywne Wpisy
JoeGlodomor +975
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
gymw8nhnzd +79
Byłem sceptycznie nastawiony do elektryka, ale kolega sobie mocno zachwalał i spróbowałem:
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Śląsk liczy prawie 4,5 milionów ludzi, a Ślązaków jacy sami się tak nazywają jest w najbardziej optymistycznej wersji poniżej 500 tysięcy według spisu powszechnego. Co więcej ludzi jacy uważają Śląską tożsamości za jedyną jest według spisu powszechnego około 50 tysięcy.
Nie istnieje żadne miejsce w jakiej Ślązacy stanowią większość. W kilku wsiach ich ilość wynosi około 40% chociaż to wyjątek bo w miastach to jakieś 15-20%. Według spisu powszechnego z 2011 i 2021 ilość Ślązaków dynamicznie spada i w młodych pokoleniach to raczej ciekawostka.
Moje pytanie: Dlaczego uważamy tych ludzi za reprezentantów regionu jacy będą o nim decydować?
#slask #katowice #wojewodztwoslaskie #opole #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Województwo liczy a w województwie masz nie tylko Ślązaków.