Wpis z mikrobloga

@fotograf_warszawiak: ale on mówi o track dayach. Ma być w weekend 12-14 stopni i sam nie wiem czy chcę jeździć na torowych oponach przy takiej temperaturze i się zastanawiać czy mi nie puści na wejściu przód. Po tym weekendzie już bardzo mało track dayów w ogóle jest organizowane, jakieś pojedyncze jeszcze 5 października i koniec, bo nikt nie będzie chciał jeździć za moment gdzie rano dojdzie wilgoć jeszcze.
  • Odpowiedz
  • 0
@prostynick: wczoraj jeździłem, w godzinach 16-19 i opony już nie kleiły. Fakt, że mam zwykłe Rosso4 i nie używam żadnych koców. W niedziele było super a wczoraj nie mogłem ogarnąć motocykla za cholery, albo przód mi tańczył albo tył wyjeżdżał. Stwierdziłem, że zaraz się rozpiernicze jak tak dalej pójdzie i zakończyłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@fotograf_warszawiak: też mogę jeździć przy +6 i jeździłem tylko teraz stwierdzam, że po ulicy to nuda straszna i po prostu mi się już nie chce. Wyjazd do Włoch i torowanie zepsuło mi do końca frajdę z jazdy po okolicy.
  • Odpowiedz
@wiktorbo: obie wersje są poprawne. Jeden będzie wolał pojeździć swoim, drugi potestować inne motocykle. Byłem we Włoszech dwa razy w tym roku, w przyszłym roku znów tam pojadę. Ale na zimę kombinuje jakiś transport na południe. Dla mnie to spoko opcja bo mogę sobie spakować jakieś ciuchy do kufrów i wysłać zapakowanego.
  • Odpowiedz
@wiktorbo: Zawsze mi się podobał 800RR, szczególnie ten ze szprychachowanymi kołami()

Ja właśnie się zastanawiam nad ostatnim trackdayem w tym roku, 5-6 października, póki co prognozy na 15 stopni.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kaneczai: a jeździłeś? Bo ja się wyleczyłem.

Tzn jeździłem też nowymi Dragsterami/Brutale i są ok, tego pod kominek wstawić i patrzeć tak szczerze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wiktorbo: Nie jeździłem, ale oglądałem testy i wiem, że to niezbyt przyjazny do normalnej jazdy motocykl. Ja mam z nim trochę jak panigale, kupiłbym i postawił w salonie.
  • Odpowiedz
@wiktorbo: niestety zle opinie slyszalem o nich ze wzgledu na awaryjnosc i nieogarniete serwisy / serwis, moto piekne i jak piszesz, kupic, pod koc i moze zyska na wartosci

pomimo posiadania sf v4s wczoraj dopiero uczylem sie powerwheele z 2, nie mialem okazji ani odwagi wczesniej, fajna zabawa
  • Odpowiedz
  • 0
@Kaneczai: dziwnie się prowadzi przy małych prędkościach - z tyłu jest lacz 200, do tego hebel jest zdechły (tutaj te nowe są tak samo do bani), no i bardzo sztywny zawias. Trochę inaczej niż z Panigale, które po prostu jest sportem i tam pozycja jest mocno męcząca.
  • Odpowiedz
  • 0
@xede: jest to samo co w Ducati, nawet większość patentów jak np tylna zębatka jest 1:1 taka sama więc wymiana napędu kosztuje tyle samo co w Ducati.

Tylko pamiętaj, żeby mieć wheelie control włączone, kumpel ostatnio hypermotardem zrobił salto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz