Kiedy zdaniem Mirków będzie optymalny czas do zakupu nieco ETH zakładając hodlowanie przez 10-15 lat?
Bo jesteśmy ogólnie na lekkiej górce, ale para BTCETH jest bardzo niska, co znaczy że ETH jest niedoceniony w stosunku do BTC aktualnie. Kupować teraz czy czekać 1-1.5 roku na korzystniejsze ceny?
@elementarz1 Jak nie widziałeś takiego wykresu to czemu odpowiadasz?
@emjot88 Tak, ale w moim konkretnym przypadku takie kupowanie ratami będzie skomplikowane, niepraktyczne i lekko nieporęczne jeśli chodzi o prowizje
@multiwitamina Niby tak, niby nie. Generalnie to co mówisz do tej pory było prawdziwe i raczej tak powinno pozostać. Wychodząc z tej perspektywy odpowiedź na moje pytanie to NIE, bo BTC jest na górce
Kupować teraz czy czekać 1-1.5 roku na korzystniejsze ceny?
@PanMalina: Proponuję czekać nieskończoność lat na korzystniejsze ceny. Bo tam właśnie zmierza ETH. Do zera. I będzie tam zmierzać w nieskończoność, bo to zwykły shit jakich wiele, a nawet wcale nie najlepszy, jedyną jego przewagą jest to, że był pierwszy. Jak ktoś chce zobaczyć przyszłość ETH za kilka lat to niech sobie otworzy wykres LTC do BTC. To czeka praktycznie wszystkie
@Jah00 ETH był pierwszy ale nie jako kopia BTC (jak Litecoin) tylko jako system smart contractów z kompletnością Turinga. Myślę, że ETH jest dużo bardziej przyjazny i zrozumiały dla użytkownika niż BTC, dlatego jest dla niego jedną z alternatyw jeśli chodzi o zastosowanie praktyczne kryptowalut. BTC posiada fundamentalne wady jak np. rozmiar bloków (=> wysokie ceny transakcji), a proponowane rozwiązania typu sieć lightning nie działają w praktyce bez centralizacji zaufania co
ETH był pierwszy ale nie jako kopia BTC (jak Litecoin) tylko jako system smart contractów z kompletnością Turinga.
@PanMalina: Dlatego nie rywalizuje z LTC, tylko z SOL,ADA,DOT,AVAX,NEAR,SUI,KASPA,POL i co tam jeszcze jest. BTC nie rywalizuje już z żadnym innym altem, ponieważ może rywalizować tylko z altami prawdziwie zdecentralizowanymi oraz opartymi na niezależnym miningu i Proof Of Work, a takich altów już nie ma. Jest BCH i LTC, których mining załamie się
@slgdfhsdhjfbs Mam kolegę kolegi kolegi co trzyma BTC zakupione w 2017 i 2018 roku na cold wallecie w domu w książce i jeszcze ich nie ruszył. 10-15 lat to chwila
Szczerze nie rozumiem dlaczego BTC miałby być globalną walutą rezerwową. Jego początkowe założenie było inne
@PanMalina: Było może inne, ale się okazało inaczej. Zrozum: nie da się mieć wszystkiego. Nie jest możliwe żebyś miał i bezpieczeństwo i dużą ilość transakcji i niskie opłaty. Możesz mieć z tego dwie cechy, ale nigdy trzech naraz, bo taka jest technologia i tego nie przeskoczysz. Obecnie BTC jest do przechowywania wartości, a do transakcji się
@PanMalina: Mam od kilku lat prawie 2,5 ETH i ciągle trzymam, żałuję, że nie wyjąłem tuż przed wojną na Ukrainie, był wtedy moment, że miało swoje ATH. Obecnie nie wiem, ale jak się do niego zbliży to wyprzedaję się całkowicie.
Bo jesteśmy ogólnie na lekkiej górce, ale para BTCETH jest bardzo niska, co znaczy że ETH jest niedoceniony w stosunku do BTC aktualnie. Kupować teraz czy czekać 1-1.5 roku na korzystniejsze ceny?
#kryptowaluty #bitcoin #etherum #btc #eth
@emjot88 Tak, ale w moim konkretnym przypadku takie kupowanie ratami będzie skomplikowane, niepraktyczne i lekko nieporęczne jeśli chodzi o prowizje
@multiwitamina Niby tak, niby nie. Generalnie to co mówisz do tej pory było prawdziwe i raczej tak powinno pozostać. Wychodząc z tej perspektywy odpowiedź na moje pytanie to NIE, bo BTC jest na górce
@mkorsov Kurs ETH jest ok,
@PanMalina: Proponuję czekać nieskończoność lat na korzystniejsze ceny. Bo tam właśnie zmierza ETH. Do zera. I będzie tam zmierzać w nieskończoność, bo to zwykły shit jakich wiele, a nawet wcale nie najlepszy, jedyną jego przewagą jest to, że był pierwszy. Jak ktoś chce zobaczyć przyszłość ETH za kilka lat to niech sobie otworzy wykres LTC do BTC. To czeka praktycznie wszystkie
@PanMalina: zasugerowałem, że nie ma takiego wykresu, ale widzę że nawet tego nie załapałeś
jest różnica między ceną aktywa w btc a ceną btc w aktywie, i to jest różnica diametralna
@PanMalina: To wymien kase na USDC wrzuc na Arbitrum i tam kupuj co jakis czas. A w miedzyczasie niech sobie lezy na aave i wpadaja drobne z procentu.
@PanMalina: Nie ma to jak robić nierealne założenia.
@PanMalina: Dlatego nie rywalizuje z LTC, tylko z SOL,ADA,DOT,AVAX,NEAR,SUI,KASPA,POL i co tam jeszcze jest. BTC nie rywalizuje już z żadnym innym altem, ponieważ może rywalizować tylko z altami prawdziwie zdecentralizowanymi oraz opartymi na niezależnym miningu i Proof Of Work, a takich altów już nie ma. Jest BCH i LTC, których mining załamie się
@PanMalina: Było może inne, ale się okazało inaczej. Zrozum: nie da się mieć wszystkiego. Nie jest możliwe żebyś miał i bezpieczeństwo i dużą ilość transakcji i niskie opłaty. Możesz mieć z tego dwie cechy, ale nigdy trzech naraz, bo taka jest technologia i tego nie przeskoczysz. Obecnie BTC jest do przechowywania wartości, a do transakcji się