Będę w delegacji kilka dni w #londyn #uk Co polecacie kupić rodzinie na pamiątkę stamtąd? Myślałem o jakiś ciastkach, herbacie, czekoladzie ale nie mam zielonego pojecia ktore sa dobre i unikatowe dla UK
@NKPL: przecież nie pisaliśmy o tym gdzie produkowane tylko co najbardziej brytyjskie dla nich. @Voltix pewnie i tak bo to chyba brytyjski kapitał. Ale moje doświadczenia z irlandzkim dealz są takie, że te produkty tam są jakieś lewe. Jak odpad czy coś. Nie wiem jak słodycze ale np żele pod prysznic to żart jakiś. Mówię o tej samej marce itp. jedne z dealz drugie z normalnego sklepu
@Voltix: chłop pytał co jest bardzo brytyjskiego to odpisuje nie wnikam czy można to w Polsce kupić. Mysle, że w obecnych czasach to ciężko żeby nie można było czegoś kupić w pl. Mówię o dealz w irl nie wiem jaką mają produkcję wiem, że nigdy więcej żelu pod prysznic czy pasty do zębów. Są c-------e i tyle. Pewnie lucozady nie można wciąż kupić i musztardy colmansa to niech przywiezie :)
@JonaszSynGrazyny: W dealz to co jest miedzynarodowe, to biora z rejonow gdzie to jest najtansze. Wlasnie taki zel pod prysznic wczesniej brali z fabryk, ktore produkuja na wschodnia europe i pewnie dalej to robia.
@bb89: nie słuchaj tych pierdół, ze u nas lepsze lub takie samo. Jak lubią herbatę to kup British Royal Warrant Fortnum & Mason Royal blend tea. Daruj sobie PG.
@bb89 większość wartych przywiezienia rzeczy z UK (czyli czekoladowe pomarańcze i herbata) i tak już jest w Polsce (w wspomnianym dealz). Z takich ciekawych rzeczy co są w UK a są nieznane w pl to np lemon curd (na półce z dżemami - cytrynowe smarowidło do naleśników), czekolada Tony's, żelki Candy Kittens. Ciekawe są też tea cakes. Na półce bożonarodzeniowej (już się pojawiają) ciastka Bahlsen Bayleysowe, toffee pudding. Klasycznymi ciastkami są
Co polecacie kupić rodzinie na pamiątkę stamtąd? Myślałem o jakiś ciastkach, herbacie, czekoladzie ale nie mam zielonego pojecia ktore sa dobre i unikatowe dla UK
#emigracja #wielkabrytania
Komentarz usunięty przez autora
Zobacz Nivea. Kiedys jak kupowalem, to byly ze Slowacji.
Herbata Whittard
Czekolada pomarańczowa Terry’s milk albo Green&black
Komentarz usunięty przez autora
Mieszkam w Anglii 14 lat i dopiero 20 komentarz sensowny. Brawo mirek.
@bb89
Kup jeszcze crumpets