Wpis z mikrobloga

Będę w delegacji kilka dni w #londyn #uk
Co polecacie kupić rodzinie na pamiątkę stamtąd? Myślałem o jakiś ciastkach, herbacie, czekoladzie ale nie mam zielonego pojecia ktore sa dobre i unikatowe dla UK

#emigracja #wielkabrytania
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NKPL: przecież nie pisaliśmy o tym gdzie produkowane tylko co najbardziej brytyjskie dla nich. @Voltix pewnie i tak bo to chyba brytyjski kapitał. Ale moje doświadczenia z irlandzkim dealz są takie, że te produkty tam są jakieś lewe. Jak odpad czy coś. Nie wiem jak słodycze ale np żele pod prysznic to żart jakiś. Mówię o tej samej marce itp. jedne z dealz drugie z normalnego sklepu
  • Odpowiedz
@Voltix: chłop pytał co jest bardzo brytyjskiego to odpisuje nie wnikam czy można to w Polsce kupić. Mysle, że w obecnych czasach to ciężko żeby nie można było czegoś kupić w pl. Mówię o dealz w irl nie wiem jaką mają produkcję wiem, że nigdy więcej żelu pod prysznic czy pasty do zębów. Są c-------e i tyle. Pewnie lucozady nie można wciąż kupić i musztardy colmansa to niech przywiezie :)
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: W dealz to co jest miedzynarodowe, to biora z rejonow gdzie to jest najtansze. Wlasnie taki zel pod prysznic wczesniej brali z fabryk, ktore produkuja na wschodnia europe i pewnie dalej to robia.
  • Odpowiedz
@bb89: nie słuchaj tych pierdół, ze u nas lepsze lub takie samo. Jak lubią herbatę to kup British Royal Warrant Fortnum & Mason Royal blend tea. Daruj sobie PG.
  • Odpowiedz
  • 6
@bb89 większość wartych przywiezienia rzeczy z UK (czyli czekoladowe pomarańcze i herbata) i tak już jest w Polsce (w wspomnianym dealz). Z takich ciekawych rzeczy co są w UK a są nieznane w pl to np lemon curd (na półce z dżemami - cytrynowe smarowidło do naleśników), czekolada Tony's, żelki Candy Kittens. Ciekawe są też tea cakes. Na półce bożonarodzeniowej (już się pojawiają) ciastka Bahlsen Bayleysowe, toffee pudding. Klasycznymi ciastkami są
  • Odpowiedz