Murki, jakie żarówki H7 polecacie? Ostatnie Osram ultralife wytrzymały raptem od marca co jest jak dla mnie żenującym wynikiem. Z Wurtha też były krótko, nie szukam żadnych hiper duper +2137% mocy tylko czegoś co będzie świeciło dobrze i długo. Oczywiście jeśli są jakieś jaśniejsze a jednocześnie w miarę trwałe żarówki to chętnie się dowiem. Co je zabiło? Pewnie regularne trasy wyboistymi drogami przez zadupia, innego wytłumaczenia nie widzę. #samochody #kiciochpyta #gownowpis #zarowki
@Voltaire: standardowe Bosch/Osram/Narva, do czego tam masz dostęp. 98% roboty w reflektorze robi on sam, z czystością i jakością odbłyśnika na przedzie, a żarówka tylko może narzucić barwę jaśniejszą lub bardziej klasyczną, co samo w sobie nie wpływa na lepsze oświetlenie. Po różnych testach doszedłem do wniosku jw. i jest ok, nie mam problemu wymienić żarówkę za 6 zł co jakiś czas.
@Voltaire: raz na 3 przeglądy gość się dopatrzył, ale przez przypadek i przymknął oko bo wie że głupota, że jeszcze tego nie zalegalizowali jak w niektórych krajach. Jak masz soczewkę to już kompletny luz i praktycznie zero szans, że zauważy.
@Voltaire: spróbuj patentu z odnalezieniem numeru oem żarówek jakie wychodziły w twoim aucie. W przypadku mojego gruza (stary scenic) oem żarówki robi osram i są tańsze niż brandowane te same żarówki przez osram ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Voltaire: Moje Osram H7 wytrzymały może 3 lub 4 miesiące, reklamowane 2x i dalej nie wytrzymują więcej jak 4 miesiące. Kupione niecały rok temu. Kosztowały około 60 zł sztuka. Teraz kupię zwykłe i zobaczymy, jak wytrzymają więcej tzn że Osram puścił wadliwą partię. Stare działające jak wyciągałem to były jakieś najtańsze....
@SuperBasshunters: Dostęp jest.. osobliwy, to corsa d w polifcie, tam wg. aso trzeba ściągać zderzak i wyjmować lampy, ale w praktyce trzeba ściągać pokrywę bezpieczników a po drugiej stronie całą puchę filtra powietrza.
Co je zabiło? Pewnie regularne trasy wyboistymi drogami przez zadupia, innego wytłumaczenia nie widzę.
#samochody #kiciochpyta #gownowpis #zarowki
Po różnych testach doszedłem do wniosku jw. i jest ok, nie mam problemu wymienić żarówkę za 6 zł co jakiś czas.