Wpis z mikrobloga

#fut
Pograłem w triala 20h. Odinstalowane.

Na duży plus tryb rush. To naprawdę fajnie wygląda i daje sporo frajdy. Pewnie jak ktoś ma zgraną ekipę to można sobie fajnie pocinać wieczorkiem.

Minusy
-menu i 60 klatek. To jak ta gra chodzi w menu to dramat. W dobie telewizorów 120hz i monitorów ponad 200hz to jakiś nieśmieszny żart że fifa ma 60 klatek, a w grze i tak się czuje jakby było 30. Dodatkowy minus za zawieszanie się gry w menu. Przez te 20h myślę, że zdarzyło mi się to ponad 10 razy

-gameplay - ja się totalnie od takiego stylu gry odbijam. F24 skończyłem w listopadzie bo ciągle miałem wrażenie, że gra mi przeszkadza w normalnej grze. Pewnie to kwestia preferencji, ale dla mnie dla gry arcade'owej to styl gry z fify 21/22 był bardzo znośny. Czasem słyszy się, że jest kładziony nacisk na realizm, że to przez to podania są niecelne etc. No bez przesady. To, że fifa nie przypomina prawdziwej piłki to oczywista sprawa, ale nie róbmy z piłkarzy ułomnych dzieci, którzy nie potrafią podać piłki na parę metrów.

-system kolizji - łączy się to z gameplayem ale to jakie cuda się czasem przytrafiają na boisku to kolejny żart. Te dzikie przyspieszenia i totalnie przeczące prawom fizyki zachowania piłkarzy wywołują uśmiech (chociaż najpierw frustrację)

-animacje - polecam sobie czasem na najniższym przyspieszeniu popatrzeć co się dzieje z ciałem zawodnika. Jak nogi przechodzą przez siebie. Podobno w tej wersji są jakieś szczyty techniki, że bramkarzowi każdy palec zachowuje sie inaczej przy odbiciu piłki. Wow. Super. Ziew...i co z tego jak zawodnik ma porąbane animacje, których gra nie potrafi odpowiednio wczytać.

Konkluzja - gra jest syfem za który ludzie płacą gruby hajs. Ja już do tego ręki nie przyłożę. Pad też się cieszy, że nie będę się na nim wyżywał na LW. Lubię gry w których mogę rywalizować z innymi ale wiadomo że w fifie nie chodzi o rozgrywkę. Chodzi tylko o paczki. O ich otwieranie. O ten krótki zastrzyk dopaminy, gdy otwieramy paczkę a tam leci coś dobrego. Powodzonka. Nie polecam (Jakby co to komentarz od normalnego grajka. Poziom 12-14 winów w LW)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@rvnow sorry bo nie napisałem że gram na konsoli. Na PC to inny temat
Chociaż z tego co wiem to na PC czasem trzeba się bujać z odpowiednim configiem grafy bo różne cuda się dzieja
  • Odpowiedz