Wpis z mikrobloga

Halko, mirki jakie są obecnie "trendy" w patelniach? bo kompletuje gary do domu i zastanawiam się, czy jedna "główna" uniwersalna patelnia (oprcz takiej do nalesników czy grillowej) powinna byc teflonowa? ze stali szlachetnej? z powłoką ceramiczną? granitową? czy inne chuje muje?
Mam wrazenie ze teflon ostatnio łapie bardzo negatywyny PR i ogólnie troche się gubie w tym. Zakup raczej w ikea bo mysle ze tam najlepiej w realcji cena/jakość

#gotowanie #gotujzwykopem #kuchnia #urzadzajzwykopem #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_szalu

Jeśli jesteś myślący to ten film lub znalezienie info na własną rękę na ten temat sprawi, że pożegnasz się z pewnym rodzajem naczyń.

U mnie w domu tylko żeliwo, szkło ewentualnie stal.
Ale oczywiście zrobisz jak
  • Odpowiedz
  • 0
@bez_szalu szybki research mówi: żeliwo, stal nierdzewna. Bedziesz dbał, przekażesz dzieciom. Teflon ponoć spoko, na nizsze temperatury, trzeba uważać żeby nie uszkodzić i wymieniać.
U mnie w użyciu jest żeliwna głęboka. Ogarniam w niej praktycznie wszystko oprócz naleśników, do których mam inną żeliwną patelnię.
Do stali nierdzewnej sie przymierzam. Moze sobie na Boże Narodzenie prezen sprawię.
  • Odpowiedz