Aktywne Wpisy

brunetroll089 +24
Jest jakiekolwiek logiczne wytłumaczenie dlaczego nikt nam punktów nie daje?
#eurowizja
#eurowizja

pogromca_kucy +869
Nowa postać do listy wrogów tagu #nieruchomosci

źródło: GrK49x8W4AA6Efj
Pobierz
źródło: Screenshot_20240925_193034_Instagram
PobierzO k---a xd
Jesień od dwóch dni, a ten o defekcie mózgu mówi, bo jest max 23 stopnie w lecie.
I przez takich właśnie nie podważalnie mądrych inaczej ludzi wszyscy tańczymy, tak jak sobie śmietanka z davos zażyczy.
Ockniesz się dopiero, jak ci wjadą psy na chate bo twoja lodówka wykryła ponad 20 stopni temperatury w mieszkaniu w zime :D przestępco.
Ja też uważam, że klimatyczny zamordyzm w sytuacji gdy emisje w UE
a ile to jest choćby jeden milion lat trudno sobie nawet wyobrazić
w każdym razie przy naszym tempie spalania paliw kopalnych, to trochę tak jakby odpalić na Ziemi dodatkowe małe słonce
No taki tam
Ludzie. Myślcie, a nie powielacie głupoty. Nie będzie czegoś takiego jak tereny niezdatne do życia. Obecna średnia temperatura Ziemi (i mam tu na myśli zarówno
źródło: świat bez czap polarnych
Pobierz200 lat przemysłu i emisji gazów cieplarnianych mogło zwiększyć siłę efektu cieplarnianego, nie mieć wpływu na siłę efektu cieplarnianego lub osłabiać efekt cieplarniany. Odpowiedz mi który z tych scenariuszy jest prawdziwy. Autorzy pracy którą zalinkowales piszą, że IPCC nie uwzględniło roli pary wodnej (przejrzałem wnioski tej pracy). Skoro znasz dobrze treść artykułu to powiedz mi czy w takim razie nie uznają oni CO2 za gaz cieplarniany? Z szybkiego przeglądu
https://academic.oup.com/oocc/article/3/1/kgad008/7335889
Co myślisz o nim i przedstawianych w nim wykresach?
No tak... nie będziemy kontestować DANYCH w pracy, które przecież są z oficjalnych źródeł, więc się nie da,
Ludzie. Myślcie, a nie powielacie głupoty. Nie będzie czegoś takiego jak tereny niezdatne do życia. Obecna średnia temperatura Ziemi (i mam tu na myśli zarówno
Od ponad 100 lat manipulują? Wszyscy? Mają fałszywe
Od jakich 100 lat? Pomieszałeś dwie kwestie. Od 100 lat krzyczą o zmianach klimatu? Dane zazwyczaj są prawdziwe, ale to ich intepretacja pod tezę, gdzie niewygodne fakty się ukrywa albo nagina jest
Nie jesteś wstanie nic
@DanteTooMayCry: tak, dziwi mnie że o tym nie wiesz.
z krzywą hokejową,
tak było z globalnym ociepleniem, które teraz nazywane jest zmianami klimatu,
tak było z tym, że straszyli, że temperatura wzrasta o ileś części stopnia, potem stopnie, ale wyszło, że kiedyś było ciepłej, więc zmiana, że już
I teraz wyobraź sobie jaki byłby kwik, gdyby obecne czasy
źródło: Co2-levels-historic
Pobierzźródło: earth__ice_spheres_pl
PobierzZapomniałem jednego napisać.
Tylko sama Antarktyda to 24 380 00 gigaton.
Przez ostatnie 55 lat stopiło się 9000 gigaton w ogóle. Gdyby w ciągu następnych 50 lat tempo topnienia przyspieszyło 100 razy, to stopiłoby się raptem 900 000 gigaton. Czyli 3,69% całego lodu Antarktydy. Czyli pewnie mniej niż 2%
Jaka nieprawda? Przecież dokładnie tak było. Ja pamiętam trochę starsze czasy niż ostatnie