Wpis z mikrobloga

było diversity i nikt o to j-----a nie dawał,

@j557: takie diversity, że w dzisiejszych czasach by krzyczeli, że to rasistowski i nazistwoski serial xD
  • Odpowiedz
@Gojo2323: Jeśli dobrze pamiętam to ta mała murzynka w pierwszych odcinkach miała jakieś supermoce typu telekineza czy tam potrafiła u kogoś wywołać ból głowy a w późniejszych odcinkach jakoś o tych mocach zapomniała xD

Pamiętam, że jak ten serial leciał to mega mi się podobał ich dom/mieszkanie bo było takie po nowoczesnemu na tamte lata. U mnie w domu były smutne białe krzywe ściany a u nich jakieś beżowe i
  • Odpowiedz
Mi zapadł w pamięci szczególnie ten odcinek, jak Posterunkowy naśladował we wszystkim Jędrulę, bo wymyslił sobie, że tak osiągnie sukces. Ale było też wiele innych fajnych odcinków.
  • Odpowiedz
@Gojo2323: Po takich wpisach poznaję, że wykop to z grubsza portal 30-latków. Wielu młodszych pewnie już nie specjalnie wkręcało się w taki seriale, a dla wielu starszych z kolei oba były nieśmieszne i tandetne, jak zresztą wszystkie polskie sitcomy, które właśnie wtedy, jakoś tak w drugiej połowie lat 90, zaczynały raczkować w telewizji i na tle tych zachodnich, które były emitowane u nas dużo wcześniej, jawiły się jako jakiś sztuczny
  • Odpowiedz
@Gojo2323 Mnie bardziej zastanawia dlaczego tego psa-suke nazwali śliniak i zwracali sie do niego w meskiej formie per ON( ͡° ʖ̯ ͡°)No i wszyscy chodzili po domu, lezeli na lozku, przed telewizorem itd zawsze w butach
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek:

A temu Filipowi teksty to scenarzyści przepisywali z przemówień Korwina

O to przecież chodziło - nanosząc takie poglądy na małego, przemądrzałego gnojka pokazywali na jakim poziomie intelektualnym jest libertarianizm
  • Odpowiedz
@gupi_ja

To teraz sobie odśwież 13 posterunek ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kiedyś prawie każdy miał z tego bekę i do głowy by mu nie przyszło, że coś jest nie tak, a teraz większość doznałaby szoku, dla wielu byłoby to dzisiaj aż niesmaczne. Dobry sposób na zdanie sobie sprawy jak bardzo zmienił się humor w sumie przez jedno pokolenie na skutek polityki.
  • Odpowiedz
@Gojo2323: Najzabawniejsze było, jak już te wszystkie dzieci podorastały i nie za bardzo było jak kontynuować formuły serialu rodziców z dziećmi, ale producenci nadal chcieli kręcić kolejne sezony, więc co chwila się okazywało, że rodzicom znajdowały się jakieś nowe sieroty do adopcji :D
  • Odpowiedz
najlepszy to był ten motyw, że Eliza umiała czarować.

@Movet: Byl tez odcinek jak walczyła na czary z ta sprzątaczką Jedruli, która swoja droga znała cały bestiariusz słowiański ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz