Aktywne Wpisy
mmmod +37
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +259
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Mirkówny i Mireczki z okolic Wrocławia,
Z racji, że temat powodzi opadł wraz z poziomem naszych lokalnych rzeczek, chciałbym zwrócić się do Was z prośba o opinie i wskazówki co do zamieszkania w okolicach Wrocławia.Z racji, że rodzina coraz większa, stoję przed zamiarem zmiany mieszkania w centrum Wrocławia na dom. Choć przez długi czas priorytetem była dla mnie pozostanie w granicach administracyjnych miasta, ceny domów mnie skutecznie wyleczyły z przywiązania do samego miasta.
W związku z powyższym od dłuższego czasu poszukuje domu już poza Wrocławiem, jednak w promieniu max. 20 km od centrum (dojazd rowerem do pracy), z dostępem do szkół, sklepów, lekarzy i pozostałej podstawowe infrastruktury - bardziej w klimacie miasta niż wsi.
Dotychczas największe wrażenie zrobiły na mnie #siechnice, mające na miejscu w zasadzie wszystko co potrzeba do życia, przy uwzlędnieniu jednak korków do Wrocławia. Na plus również #smolec, ale tutaj jednak infrastruktura już gorsza, zwłaszcza w tej starszej części. Co myślicie o tych dwóch miastach? Jakie plusy i minusy ma każde z nich?
Ewentualnie, czy z własnych obserwacji możecie polecić jakieś inne "sypialnie" Wrocławia, które pozwalają na komfortowe funkcjonowanie i dojazd do Wrocławia.
#wroclaw #wroclaw #dolnyslask
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim Jesteś pewny, że w tej robocie będziesz kolejne 10 lat? Jesteś pewny, że oni nie zmienią lokalizacji?
Poza tym często to już lepiej zamieszkać kawałek dalej niż 20 km, a mieć ten przystanek kolejowy i w alternatywie sensowny dojazd autem.
Z tego co nie wymieniłeś to Dłuogłęką
Jest pociąg, jest S8 i będzie jej więcej. Potem dorzucą jeszcze S5. Gmina ma kasę, więc jest czysto, dojazd rowerem też jest niezły przez Bielany.
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
─────────────────────
· Zaakceptował: Jailer
Ze względu na swój zawód jestem niejako skazany na pracę w centrum Wrocławia, stąd to przekonanie co do odległości.
Mam świadomość tych niegodności związanych z "sypialniami", dlatego początkowo zakładałem pozostać we Wrocławiu. Niestety zakup domu w mieście to ponad 2kk. Sensowniejszej mieszkanie na moje potrzeby wcale nie wiele mniej. Najzwyczajniej w świecie, nie stać mnie na zakup dużego mieszkania lub domu we Wrocławiu.
Długołękę też biorę pod