Wpis z mikrobloga

@thoorgal: pewnie mnie wyśmiejesz, ale nie lubię mieć czegoś na ręce a jednak raz na miesiąc by się założyło ten zegarek jako ozdoba i kupiłem 2 na ali po 7zł które np mi się podobają 100x bardziej niż ten twój, a do 500zł nie było za bardzo takich które by mi się tak spodobały, nie wiesz czego to podróby?
xiv7 - @thoorgal: pewnie mnie wyśmiejesz, ale nie lubię mieć czegoś na ręce a jednak ...

źródło: abc

Pobierz
  • Odpowiedz
@fiddle: 44 600zł, że też na to nie wpadłem, w sumie też nie rozumiem osób które nie są miliarderami a takie kupują, bo taki zegarek to może być 1/6 mieszkania a mieszkanie to dobra inwestycja
  • Odpowiedz
@xiv7: Może nie ten, ale zegarek też potrafi być dobrą inwestycją. Są też ludzie, którzy potrafią docenić kunszt wykonania zegarka. Jest sporo osob, które zarabiają rocznie milion i więcej, dla nich to raptem 2 tygodnie pracy ;)
  • Odpowiedz
@fiddle: ta, ale milion rocznie i to i tak dla mnie idiotyzm wydawać na zegarek 50tys, chyba że masz miliard, czy tyle co Lewandowski to jeszcze rozumiem
  • Odpowiedz
@fiddle: jeszcze sobie tak obliczyłem, jeśli ktoś zarabia tak jak napisałeś milion rocznie to taki zegarek za 50 tys to 1/20 jego pensji, to jest tyle jakbyś zarabiał 100 tys rocznie i wydał na zegarek 5 tys, czy to jest mądre? no nie wiem
  • Odpowiedz
@xiv7: Eeee tam, Miras, jest dużo głupszych rzeczy jakie ludzie robią. Kredyty na wakacje, wesela za 100k przy średniej krajowej. A ile ludzie na alko przewalają... panie, kupowanie zegarków to przy tym pikuś, zwłaszcza że jak nie kupujesz głupio to dużo nie stracisz albo i zyskasz :)
  • Odpowiedz
@fiddle: nie no takie hobby są fajne, tylko zawsze myślałem że drogie zegarki to raczej pod kątem inwestycji, choćby ten pasek byłby ze złota lub srebra a nie jakiś metal za 10zł
  • Odpowiedz
@xiv7: nie wszystko musi być inwestycja, jak masz nadwyżki finansowe to warto czasem sobie zrobić prezent. Ja np robię sobie co rok jeżeli uda mi się zrealizować jakiś plan
  • Odpowiedz
@thoorgal: Nie chce mi się czytać. Nie przetłumaczysz. Bardzo ładny zegarek, zazdrościć. AT była długo na mojej liście, uwielbiam Aqua Terra, ale mało mam wspólnego z wodą, więcej z motoryzacją, to czaję na Speedmastera. Ja moją złotą Omegę automat garniturowca noszę od święta i serwis miała 15 lat temu, i w tym roku dopiero zauważyłem, że się zaczęła spóźniać. Moim zdaniem to przesada, powinna mieć już dawno przegląd. Smary parują,
  • Odpowiedz
@thoorgal swojego Seamastera noszę od 2018. Nie widział serwisu. Moonwatch był na serwisie gwarancyjnym, bo wskazówki chronografu mijały się z indeksami. Seamastera NTTD nosiłem dwa lata bez serwisu. Jak coś się będzie działo to oddam do naprawy.
  • Odpowiedz