✨️ Obserwuj #mirkoanonim Naprawdę wstyd mi się przyznać i nie śmiejcie się lecz jako 35 letni chłop pierwszy raz zagram w Heroes of Might and Magic. Myślałem o trzeciej części. Jestem ogromnym fanem serii Might and Magic (1-8) i za młodu mocno mnie bolały cztery litery, że herosy po części ubiły serię - miałem po prostu awersję.
Mam kilka pytań: 1. Czym różni się HD Edition od Złotej edycji? Z tego co czytałem większość odradza kupowanie "remastera". Czy naprawdę jest taki zły? 2. Jakie mody polecacie mi na start albo czy są one konieczne? Dużo ostatnim razem się mówiło o Horn of the Abyss czy HD mod. 3. Może to zabrzmi dziwnie lecz kompletnie się nie znam na cybersecurity. Z tego co widzę większość modyfikacji jest od moderów z Rosji. Odkąd zaczęła się wojna, to trzy razy się zastanowię zanim zainstaluję coś, co pochodzi ze wschodu. Jeżeli polecicie mi jakiś mod, to ten / te mody są godne zaufania i bezpieczne?
@mirko_anonim: homm3 z goga i horn of the abbys (zawiera już hd moda). Nic więcej nie potrzebujesz. Remaster to wykastrowany syf. Nie słyszałem nigdy żeby pliki od hoty szkodziły
1. Czym różni się HD Edition od Złotej edycji? Z tego co czytałem większość odradza kupowanie "remastera". Czy naprawdę jest taki zły?
@mirko_anonim: Wersja HD to tylko i wyłącznie podstawka. Nie ma tam dodatków Armagedons Blade i Shadow of Death. Z racji tego że to były czasy przed wszystkimi steamami, grami usługami itd to te dodatki zawierają dużo usprawnień, patchy i poprawek balansu. Dlatego uważam że granie w tą wersje jest
@Waffenek: poza nowymi kampaniami horn of the abbys dodaje mnóstwo nowego, dobrego kontentu. Przede wszystkim 2 dodatkowe zamki. Wiele map z neta jest pod hote, więc bez sensu sobie ograniczać. Można grać bez, ale po co?
Odnośnie wpisu niżej: remaster jest bez sensu, nie wygląda jakoś lepiej niż wersja z hd modem, brakuje zawartości (brak dwóch oficjalnych dodatków), brakuje balansu który był wprowadzany w późniejszych edycjach gry (z dodatkami), nie
Wow, jesteś unikatowym przypadkiem :D HD Edition to remaster podstawki HOMM3, na pierwszy kontakt z grą jest jak najbardziej ok. Menu główne z archaniołem da ci doświadczenie najblizsze temu z lat 90, w sam raz na pierwszy raz :) Złota edycja to gra w oryginalnej wersji z dwoma dodatkami, Armageddons Blade i Shadow of Death. HD Edition ich nie zawiera, dlatego jest hejtowana - dodatki zawierały m. in. nowy zamek i generator losowych plansz.
@mirko_anonim: Olej olej póki co ruskie i inne rozszerzenia. Zanim przejdziesz H3 + oficjalne dodatki z goga to i tak zajmie mase czasu. Takżę H3 z Goga + Armagedon Blade + Shadow of death, a później instalka HD Moda (żeby ładnie wyglądało) i tyle. Później możesz się bawić Horn of Abbys. Dla plików polecam stronę https://h3.heroes.net.pl/download
@mirko_anonim: HD edition to "remaster texttur" ale tylko do samej podstawki H3.... A w te gre gra sie z Dodatkami stąd które zawiera Złota edycja. 2 dodatki oficjalne + HOTA nieoficjalna ale równie dobra i uznana przez społeczność.. + instalujesz MODA HD który usprawnia interfejs ale nie jest to samo co HD Edition.
Naprawdę wstyd mi się przyznać i nie śmiejcie się lecz jako 35 letni chłop pierwszy raz zagram w Heroes of Might and Magic. Myślałem o trzeciej części. Jestem ogromnym fanem serii Might and Magic (1-8) i za młodu mocno mnie bolały cztery litery, że herosy po części ubiły serię - miałem po prostu awersję.
Mam kilka pytań:
1. Czym różni się HD Edition od Złotej edycji? Z tego co czytałem większość odradza kupowanie "remastera". Czy naprawdę jest taki zły?
2. Jakie mody polecacie mi na start albo czy są one konieczne? Dużo ostatnim razem się mówiło o Horn of the Abyss czy HD mod.
3. Może to zabrzmi dziwnie lecz kompletnie się nie znam na cybersecurity. Z tego co widzę większość modyfikacji jest od moderów z Rosji. Odkąd zaczęła się wojna, to trzy razy się zastanowię zanim zainstaluję coś, co pochodzi ze wschodu. Jeżeli polecicie mi jakiś mod, to ten / te mody są godne zaufania i bezpieczne?
#gry #heroes3 #homm3 #mody #modyfikacja #staregry #pcmasterrace #homm #heroesofmightandmagic
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Wersja HD to tylko i wyłącznie podstawka. Nie ma tam dodatków Armagedons Blade i Shadow of Death. Z racji tego że to były czasy przed wszystkimi steamami, grami usługami itd to te dodatki zawierają dużo usprawnień, patchy i poprawek balansu. Dlatego uważam że granie w tą wersje jest
Tak jak Przedmówca, kup na gogu trójkę i HotA.
Z podobnych gier zobacz sobie również Songs of Conquest i upcoming Silence of the Siren
Mody? Wątpie ze będą Ci potrzebne z HotA. A jak juz SERIO musisz to Herosy 5 są spoko. NIE ZROBILI WIECEJ HEROSÓW JAK DO 5 pamiętaj.
Odnośnie wpisu niżej: remaster jest bez sensu, nie wygląda jakoś lepiej niż wersja z hd modem, brakuje zawartości (brak dwóch oficjalnych dodatków), brakuje balansu który był wprowadzany w późniejszych edycjach gry (z dodatkami), nie
HD Edition to remaster podstawki HOMM3, na pierwszy kontakt z grą jest jak najbardziej ok. Menu główne z archaniołem da ci doświadczenie najblizsze temu z lat 90, w sam raz na pierwszy raz :)
Złota edycja to gra w oryginalnej wersji z dwoma dodatkami, Armageddons Blade i Shadow of Death. HD Edition ich nie zawiera, dlatego jest hejtowana - dodatki zawierały m. in. nowy zamek i generator losowych plansz.
A w te gre gra sie z Dodatkami stąd które zawiera Złota edycja. 2 dodatki oficjalne + HOTA nieoficjalna ale równie dobra i uznana przez społeczność.. + instalujesz MODA HD który usprawnia interfejs ale nie jest to samo co HD Edition.