Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Naprawdę wstyd mi się przyznać i nie śmiejcie się lecz jako 35 letni chłop pierwszy raz zagram w Heroes of Might and Magic. Myślałem o trzeciej części. Jestem ogromnym fanem serii Might and Magic (1-8) i za młodu mocno mnie bolały cztery litery, że herosy po części ubiły serię - miałem po prostu awersję.

Mam kilka pytań:
1. Czym różni się HD Edition od Złotej edycji? Z tego co czytałem większość odradza kupowanie "remastera". Czy naprawdę jest taki zły?
2. Jakie mody polecacie mi na start albo czy są one konieczne? Dużo ostatnim razem się mówiło o Horn of the Abyss czy HD mod.
3. Może to zabrzmi dziwnie lecz kompletnie się nie znam na cybersecurity. Z tego co widzę większość modyfikacji jest od moderów z Rosji. Odkąd zaczęła się wojna, to trzy razy się zastanowię zanim zainstaluję coś, co pochodzi ze wschodu. Jeżeli polecicie mi jakiś mod, to ten / te mody są godne zaufania i bezpieczne?

#gry #heroes3 #homm3 #mody #modyfikacja #staregry #pcmasterrace #homm #heroesofmightandmagic

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: homm3 z goga i horn of the abbys (zawiera już hd moda). Nic więcej nie potrzebujesz. Remaster to wykastrowany syf. Nie słyszałem nigdy żeby pliki od hoty szkodziły
  • Odpowiedz
1. Czym różni się HD Edition od Złotej edycji? Z tego co czytałem większość odradza kupowanie "remastera". Czy naprawdę jest taki zły?

@mirko_anonim: Wersja HD to tylko i wyłącznie podstawka. Nie ma tam dodatków Armagedons Blade i Shadow of Death. Z racji tego że to były czasy przed wszystkimi steamami, grami usługami itd to te dodatki zawierają dużo usprawnień, patchy i poprawek balansu. Dlatego uważam że granie w tą wersje jest
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Remaster to marketingowy syf, teraz ubi robi remake remaka. Czy nowe herosy juz sam nie wiem. Coś robią.

Tak jak Przedmówca, kup na gogu trójkę i HotA.
Z podobnych gier zobacz sobie również Songs of Conquest i upcoming Silence of the Siren

Mody? Wątpie ze będą Ci potrzebne z HotA. A jak juz SERIO musisz to Herosy 5 są spoko. NIE ZROBILI WIECEJ HEROSÓW JAK DO 5 pamiętaj.
  • Odpowiedz
@Waffenek: poza nowymi kampaniami horn of the abbys dodaje mnóstwo nowego, dobrego kontentu. Przede wszystkim 2 dodatkowe zamki. Wiele map z neta jest pod hote, więc bez sensu sobie ograniczać. Można grać bez, ale po co?

Odnośnie wpisu niżej: remaster jest bez sensu, nie wygląda jakoś lepiej niż wersja z hd modem, brakuje zawartości (brak dwóch oficjalnych dodatków), brakuje balansu który był wprowadzany w późniejszych edycjach gry (z dodatkami), nie
  • Odpowiedz
  • 0
Wow, jesteś unikatowym przypadkiem :D
HD Edition to remaster podstawki HOMM3, na pierwszy kontakt z grą jest jak najbardziej ok. Menu główne z archaniołem da ci doświadczenie najblizsze temu z lat 90, w sam raz na pierwszy raz :)
Złota edycja to gra w oryginalnej wersji z dwoma dodatkami, Armageddons Blade i Shadow of Death. HD Edition ich nie zawiera, dlatego jest hejtowana - dodatki zawierały m. in. nowy zamek i generator losowych plansz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: HD edition to "remaster texttur" ale tylko do samej podstawki H3....
A w te gre gra sie z Dodatkami stąd które zawiera Złota edycja. 2 dodatki oficjalne + HOTA nieoficjalna ale równie dobra i uznana przez społeczność.. + instalujesz MODA HD który usprawnia interfejs ale nie jest to samo co HD Edition.
  • Odpowiedz