Wpis z mikrobloga

potrzebuje opinii kogoś, kto miał podobne wgniotki na drzwiach lub kogoś, kto się zajmuje takimi rzeczami

Auto świeże, bo ledwo 4 miesiące i wleciał we mnie koziołek ( ͡° ʖ̯ ͡°) Serwis zaproponował wymianę drzwi + malowanie sąsiednich elementów jakąś farbą cieniującą co by kolorki się zgadzały ale mam pewne wątpliwości, bo te wgniotki są małe i myślałem, że da się w miarę bezinwazyjnie to ogarnąć (PDR). Jest też lekkie zarysowanie po lewej od wgniotek ale może udałoby się to spolerować? Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale jest też powłoka ceramiczna. Perspektywa wymiany całego elementu i malowania elementów obok brzmi dla mnie gorzej niż ogarnięcie oryginalnych drzwi. Czy ubezpieczyciel się zgodzi na wymianę nie wiem, bo dopiero poszło zapytanie o taką akcę - no i kasa nie gra roli, bo jest AC więc z tej perspektywy mi wszystko jedno.

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #blacharstwo #samochody #naprawasamochodow #lakiernictwo
turbol - potrzebuje opinii kogoś, kto miał podobne wgniotki na drzwiach lub kogoś, kt...

źródło: IMG_3423

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pdr'y powinny dac rade, z rysa prosta sprawa- polej woda jak zniknie na mokro do polerowania jak nie to malowanko, dobry pdrowiec zrobi taką zaprawkę że będzie oryginał :)
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek: @xyz_xyz @panzerschokolade dzięki mirki, zdjęcia zrobione pare dni temu, teraz lekko poprzecierałem ściereczką i w sumie rysa już praktycznie nie widoczna, zostały tylko wgniotki. Czyli najlepsza opcja to spróbować PDR. Co myślicie o ewentualnej wymianie drzwi i cieniowanie sąsiednich elementów? Bo w teorii będę miał taką opcję, ale czy to nie zbyt gruba akcja? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@turbol: jeśli da się naprawić to w inny sposób, niż lakierując, to szedłbym w to. Bo przy niektórych lakierach (np. machine gray w mazdach) nawet po takim cieniowaniu będzie widoczne, że auto było lakierowane ponownie. No i dochodzi utrata wartości pojazdu.
  • Odpowiedz