Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koziom co ty z tym TVP, mi się podoba

Ja widzę to inaczej, rząd daje radę z pomocą dla powodziań, co widać po sondażu,
PiS niebawem straci subwencje, odlot kaczora i brak fruktów, którymi może dzielić spowoduje podział tej partii
Kamala mam nadzieję wygra w USiA,
Na wiosnę, w maju wybierzemy Trzaskowskiego na
  • Odpowiedz
@Koziom: akurat ten PiT dla młodych z tego co słyszałem nie był pomysłem pisuarów co nie znaczy, że to co szkodliwego chcieli wprowadzać to w większości wprowadzali.

Z drugiej strony koalicja i tak jest w potrzasku przez ludowców bo ci są hamulcowymi wielu istotnych ustaw dla niej a jednocześnie Tusku się ich nie pozbędzie bo straci większość.

I naprawdę chcę liczyć, że po prezydenckich będzie lepiej, ale bez ogarnięcia ludowców
  • Odpowiedz
W jaki sposób? Dasz źródła? Już kolega wyżej pisze, że dezinformujesz, więc chce wiedzieć czy to co piszesz ma pokrycie w rzeczywistości

@Koziom: po pierwsze primo, to pisowska zielonka, która sieje dezinformację. Idealnie w stylu PiS - zarzuca innym, to co sama robi.

A teraz tłumacze. Skupie się na umowie o
  • Odpowiedz
@Koziom: a tutaj źródło:
https://www.zus.pl/o-zus/o-nas/programy-transformacji-cyfrowej-zus/zmiany-od-2022-r./zmiany-w-skladce-zdrowotnej

"Bez odliczania składki od zaliczki
Od 2022 roku nie można odliczyć składki na ubezpieczenie zdrowotne od zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych. Oznacza to, że kwota składki na ubezpieczenie zdrowotne nie wpływa już na wysokość zaliczki i podatku dochodowego od osób fizycznych obliczanego od dochodów uzyskanych od 1 stycznia 2022 r. Składka na ubezpieczenie zdrowotne (9% podstawy wymiaru), pomniejsza świadczenie wypłacane przez ZUS."
  • Odpowiedz
@Koziom

Widzę niektórym podoba się 40% inflacja + złodziejstwo.

Jesteś na państwowej posadce zalatwionej przez polityka, partia daje zarabiać, czy może z rodziny polityka? Te wpisy robisz za pieniądze czy za darmo?
  • Odpowiedz