Wpis z mikrobloga

#psy ktoś kupował ostatnimi czasy psa rasy Border Collie z hodowli? Jakie to koszta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@woj_st kie***wa spore pieniądze. Aktualnie mam dwa koty po trzy tysiące, ale spotkałem takiego psa wczoraj na drodze i bardzo mi się spodobał ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
i bardzo mi się spodobał

@Summer92: oh god... poczytaj błagam o tej rasie bo jest w k---e wymagająca i często ludzie się ich pozbywają bo sobie z nimi nie radzą.
  • Odpowiedz
@woj_st: ten pies nie musi ganiać, ten pies musi pracować, on non stop czeka na polecenia od człowieka jak go olejesz to z frustracji Ci chatę rozniesie. To jest prawie najgorszy wybór na pierwszego psa. KAZDY Border wymaga behawiorysty i w c--j uwagi.
  • Odpowiedz
kurde a taki pocieszny był ten szczeniak

@Summer92: pies szczeniakiem jest chwilę, potem przez kilkanaście lat jest dorosłym psem. W ogóle nie patrz pod to pod kontem jak wygląda szczeniak.

Jak chcesz wbić into psy, to weź jakiegoś "prawie rasowego" ze schroniska, jakiejś popularnej rasy. Raz, że ominiesz etap chowania szczeniaka (a jest upierdliwy). Dwa, że jak schronisko jest ogarnięte to będą umieli powiedzieć jakie pies ma wady (taki z
  • Odpowiedz
  • 0
@Filipterka25 to nie byłby pierwszy pies w moim życiu. Nie bardzo rozumiem jak można się „wkręcic” w bycie opiekunem. Niezależnie czy jest to pies/kot/patyczak bierzesz odpowiedzialność i tyle (ʘʘ)
  • Odpowiedz
ten pies nie musi ganiać, ten pies musi pracować, on non stop czeka na polecenia od człowieka jak go olejesz to z frustracji Ci chatę rozniesie. To jest prawie najgorszy wybór na pierwszego psa. KAZDY Border wymaga behawiorysty i w c--j uwagi.

@Hmrogrz: powtarzanie mądrości z YT, sam pewnie BC nie miałeś XD ta rasa jest stworzona do z-----------a za owcami, a nie pracy z behawiorystą XDD branie tego do
  • Odpowiedz