Wpis z mikrobloga

#wislakrakow Nie wiem co mam sądzić o tych zwolnieniach. Broniłem Królewskiego rękami i nogami bo wiem, że sytuacja klubu finansowa, organizacyjna to zgliszcza i my na dobrą sprawę ledwo zipiemy. Gdy zdobyliśmy PP myślałem, że to jest ten sezon gdzie będziemy budowali drużynę. Kupili kilku polaków co mi się osobiście podobało bo zawsze twierdziłem że nie powinno być tylu obcokrajowców w klubie. Że Rude odszedł byłem zdziwiony. Zatrudnił Kazka więc stwierdziłem że próbują pójść torem polskim zwłaszcza, że Kazek do ekstraklasy z ŁKSem potrafił awansować. I nagle po 3 miesiącach został wywalony. Z jednej strony jest to dla mnie irracjonalne bo po takim czasie nie zbudujesz drużyny. Z drugiej strony my na 10 meczy ligowych w ostatnim czasie wygraliśmy 1 i każdy trener bez wyjątków zostałby wywalony na zbity pysk. Z legendami Wisły nie ładnie się pożegnano ale jestem zdania że Krzoskę, Kmiecika, Sobolewskiego i resztę trzeba było pożegnać już dawno temu. Nie wierzę że Kmiecik posiada odpowiedni warsztat trenerski. Generalnie zmiany były potrzebne ale nie kuźwa teraz w takiej chwili. W ciul dziwny ruch
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fajq ja również byłem pierwszy do bronienia Królewskiego. Zgadzałem się z tym, że trener potrzebuje czasu. Nie byłem za zwalnianiem Sobolewskiego, Rude był mi obojętny, Moskal absolutnie nie rozumiem zwolnienia nie miał okresu przygotowawczego, rzesza piłkarzy odeszła przed sezonem. Królewski tym listem otwartym dał mi w mordę bo totalnie nie ma logiki w jego działaniu, jak wcześniej jako tako rozumiałem jego działania, tak teraz totalnie nie.
  • Odpowiedz
@Rooogaaal tak wiem, ale jeżeli Rudę nie chxe z nim współpracować, Sobolewski też miał dość to może gdzieś indziej tkwi problem. Bo ja ogólnie zgadzam się z tym, że trenerzy potrzebuja więcej czasu, ale jeżeli 2 z 3 sami odchodzą z jakiś powodów to najwidoczniej nie dostają środków, które są im potrzebne do działań. Wiadomo jak było za Cupiała ile się przewinęło trenerów mała cierpliwość właścicielska. Królewski się zarzeka, że trenerzy
  • Odpowiedz
@Ten_co_je_chrupki: Sobolewskiemu wyczerpała się formuła i w sumie chyba się wypalił, dodatkowo również kibice chcieli już żeby odszedł więc miał dość presji (Królewski raz mu odmówił przyjęcia dymisji). Rude kolejny gość którego Prezes chciał, a ten mimo możliwości pogrania w europie odmówił przedłużenia kontraktu i odszedł. Tu pytanie czym to było spowodowane? być może przez atmosferę wewnątrz klubu na linii trener reszta sztabu (bo już nawet walnięty hybala wspominał pod
  • Odpowiedz
@fajq Sposób w jaki wyleciał Moskal jest absolutnie żenujący. I o ile rozumiem argument, że przecież to nie Moskal jest winny temu, że piłkarze ostatnio mieli problemy ze skutecznością, to jednak jeśli chodzi o defensywę to wyglądało to bardzo słabo. Kotwica strzeliła po różnym. ŁKS też. Znicz chyba też (nie pamiętam na sto procent czy tak było). Ja wiem, że obrońcy się nadawali do tarcia chrzanu, ale przecież w większości tych
  • Odpowiedz
@WstretnyOwsik Pare meczow wiecej nadal by sie wpisywalo w jego poprzednia filozofie "pilkarskiej patologii" bo nie tylko sie zaoral na kwartale, ale drugi wariant to wlasnie bylaby ta sama akcja, ile to plakal? 4-5 miechow? to musialby juz mu dac runde ew okienko z kawalkiem, zeby cos Kaziu powymienial od zera
  • Odpowiedz