Wpis z mikrobloga

Doradzi ktoś czy taka wystająca falbanka i zbrązowienie na oponach jest normalne? Opony letnie, nowe, założone pierwszy raz na obecny sezon. Niby z półki premium. Najbardziej martwi mnie ta falbanka, choć i takiego zbrązowienia jeszcze nigdy nie widziałem… Da radę wymienić na gwarancji? Autko jeśli to ma znaczenie to Mazda 3

#motoryzacja #opony
poloq - Doradzi ktoś czy taka wystająca falbanka i zbrązowienie na oponach jest norma...

źródło: IMG_7750

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poloq: w służbowym na chińskich też miałem coś takiego, nie rzucało się w tak oczy, ale teraz po roku samo odpada i jak wysiadam to takie węzyki z tego są luźne i wiszą. urywam po trochu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kubinek: @revoolution: @JegoKrolewskaMosc: kupione na oponeo, za komplet dałem 1936, dokładnie taki model: Goodyear Efficientgrip Performance 2 205/60R16 92 H, link - wątpię żeby było cos krzywego... Oddalibyście na gwarancję?

@darek-jg: dobrze wiedzieć... pierwszy raz się spotkałem, a to nie moje pierwsze opony

@r5678: to niby miały być dobre oponki, a to co opisujesz brzmi całkiem strasznie
  • Odpowiedz
@poloq: ale to niczemu nie służy i niczego nie psuje, ot pozostałość po produkcji, mogli się bardziej przyłożyć aby tego nie było, ale nie wpływa to na oponę. z czasem jak to potwardniało zrobiło trochę km to się właśnie samo usuwa.
Ja bym to olał, a jak Ci to przeszkadza to możesz spróbować nożykiem odciąć.
  • Odpowiedz